Rozhodla o tom jednání s kluby, které měly nárok na mimořádný postup díky odhlášení B-týmů Sigmy Olomouc, Slovácka a Zlína. Definitivní obsazení bude známo po víkendu, kdy končí sezona v krajských přeborech.

Jediným, kdo slaví mimořádnou záchranu, je Frýdek-Místek ve druhé lize, kterému pomohl fakt, že z MSFL odmítl postoupit jak vítěz, tak oslovené celky do 4. místa. Druhá nejvyšší soutěž byla stejným způsobem nabídnuta i trojici účastníků ČFL umístěných od 2. do 4. příčky, kteří také odmítli. Do MSFL tak sestoupil jen poslední Prostějov, zbylá místa zaplní vítězové obou divizí - Hodonín s Valašským Meziříčím a celky ze druhých míst - Uherský Brod a Rýmařov.

V divizi je pak nahradí s ohledem na regionální příslušnost Sigmy Olomouc Štemberk, čtvrtý tým olomouckého krajského přeboru. Zlín a Slovácko zase umožňují postup mimo pořadí týmům zlínského krajského přeboru. Jeho vítěz, Luhačovice, odmítl postup. Nahradí ho druhé Strání. Do divize jde i třetí Vsetín a šanci mají také o příčku horší Morkovice. Postoupit sice chtějí, ale k jistotě čtvrtého místa potřebují před posledním kolem zůstat před o bod horším Provodovem, který by naopak divizi odmítl.

S ohledem na Morkovice tak bude ve hře ještě jedno místo, o které projevily zájem druhé nejlepší celky z krajských přeborů Vysočiny, jižní Moravy a Moravskoslezského kraje – Havlíčkův Brod, Mutěnice a Heřmanice Slezská.

Náměšťský kanonýr Petr Kučera (v popředí) pomohl svému týmu k zisku poháru dvěma slepenými góly.
Finále rozhodl úvod druhého poločasu

„Pokud Morkovice skončí čtvrté, není co řešit, pokud ne, bude se rozhodovat mezi Havlíčkovým Brodem, Mutěnicemi a Heřmanicemi. S ohledem na to, že na Vysočině se hraje krajský přebor jen se čtrnácti mužstvy, rozhodne mezi třemi uchazeči bodový koeficient,“ vysvětlil Šindelář.

Znamená to, že se počet bodů bude dělit počtem zápasů. Před posledním kolem je na tom z trojice uchazečů nejlépe o jednu necelou setinu před Mutěnicemi Havlíčkův Brod.

V případě postupu celku z Vysočiny by vznikla škatulata i v nižších soutěžích v kraji. Nárok na krajský přebor by tak vedle vítězů obou skupin I. A třídy měl jeden celek navíc. V návaznosti na to by se pak doplňovalo z nižších krajských i příslušných okresních soutěží.

MSFL
+ Prostějov (sestup z FNL), Hodonín, Valašské Meziříčí, Uherský Brod, Rýmařov (všichni postup z divizí).
- Sigma Olomouc B, Slovácko B (oba odhlášení soutěže), Zlín B, Třebíč, Blansko (všichni sestup).

Divize D a E
+ Třebíč, Blansko (oba sestup z MSFL), Ždírec n. D., Tišnov, Sokol Ústí, Bohumín, Strání, Vsetín, Štemberk (všichni postup z KP) a 1 tým ze čtveřice Morkovice, H. Brod, Mutěnice, Heřmanice Slezská.
- Hodonín, Valašské Meziříčí, Uherský Brod, Rýmařov (všichni postup do MSFL), Zlín B (odhlášení soutěže), Holešov, Bystřice, Pelhřimov, Pustá Polom, Přerov, Velké Karlovice (všichni sestup do KP).

Ilustrační foto.
Příčiny pádu Třebíče? Odchody a nezkušenost