Ta měla před posledním kolem vše ve vlastních rukách a roli favorita v Černovicích potvrdila. Již v šesté minutě ji do vedení dostal Novák a o deset minut později navýšil vedení Dvořák. Ještě do poločasu si domácí stihli dát dva vlastní góly a bylo prakticky rozhodnuto.

„Dali jsme rychle gól, první poločas byl v naší režii, soupeř si dal dva nešťastné vlastní góly. Druhý poločas po vyloučení Šimoňáka byl spíše bojovný a udržovací," řekl chotěbořský trenér Jiří Turek. A měl pravdu. Hrálo se převážně pouze po šestnáctky, větší šance si oba týmy už nevypracovaly, kromě snížení domácího Vlacha. Chotěboř B si tak poprvé vyzkouší I. A třídu, kterou si naposledy v sezoně 2011/12 zahrálo chotěbořské áčko. To v té sezoně postoupilo do krajského přeboru a hraje ho dodnes.

„Budeme hrát vyšší soutěž, máme mladé kluky, myslím, že tam velkou ostudu dělat nebudeme," dodal Turek.

Ambiciózní Mírovce tak po výhře 5:1 nad humpoleckou rezervou zbyly oči pro pláč. Ta může litovat zbytečných ztrát v domácích zápasech s Novým Rychnovem, Kostelcem a Lípou. Mírovce vyšel s Humpolcem B vstup do utkání, když ji do vedení dostal po čtvrt hodině hry Kaplan. O deset minut později navýšil vedení Valášek, ale ještě do poločasu snížil humpolecký Fikar. Po přestávce přidal třetí gól Němec z pokutového kopu a soupeře dorazili Semelka s Mejstříkem.

„K utkání jsme přistoupili zodpovědně, od první minuty jsme ho zvládali. Chtěli jsme skončit na bedně, věděli jsme, že to má Chotěboř B ve svých rukách. Nakonec jsme třetí, a na kluky jsem pyšný," řekl trenér Mírovky Michal Marek.

Zajímavé a hlavně gólově bohaté zápasy se odehrály v Lípě a v Pacově. Domácího prostředí Lípa využila znamenitě, když Kostelec rozstřílela vysoko 11:1. Přetahovaná o výsledek se odehrála v Pacově, kde s tamní rezervou hrál Tis. Po dvaceti minutách vedl Tis přesvědčivě 3:0 a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto, jenže domácí ještě do poločasu otočili vývoj na 5:3, ale nakonec si soupeři body dělili za divokou remízu 7:7.