Měl to být obyčejný zápas posledního podzimního kola IV. třídy na Třebíčsku, ale závěr přinesl velké množství emocí. Favorizovaná Svatoslav ztratila deset minut před koncem vedení 3:2 a o pět minut později byl po druhé žluté kartě za kritiku bez vulgárních slov vyloučen střelec dvou branek hostí Marcel Šimek. V následné dohře pak inzultoval rozhodčího Vévodu.

„Po udělení žluté karty se ke mě seběhli hráči hostí začali mi nadávat a strkat do mě a nakonec hráč č.15 Šimek Marcel mě kopl zezadu do zadní části těla. Po tomto incidentu jsem utkání ukončil pro inzultaci hlavního rozhodčího, protože jsem nebyl schopen z psychických důvodů zápas řídit,“ stojí v zápisu o utkání.

Ve čtvrtek pak Disciplinární komise Okresního fotbalového svazu Třebíč rozhodla o tom, že Šimek (na jednání se bez omluvy nedostavil) dostane stopku na 24 měsíců a pokutu tisíc korun. Zároveň byla Svatoslav potrestána kontumací 3:0.

Rozhodčímu Vévodovi se to mimo jiné nestalo poprvé. Před třemi lety ho oddílový rozhodčí z Rouchovan praštil praporkem po hlavě a předloni jej po odpískané penaltě srazil třebenický fotbalista. V obou případech bylo utkání předčasně ukončeno, a stejně to dopadlo i v Hodově.

Lítost zavládla na straně domácích. „Za tu dobu, co fotbal dělám, jsem nic horšího nezažil. Takhle zkažené odpoledne. Vždyť o nic nešlo, je to jen čtvrtá třída a tohle do fotbalu nepatří,“ řekl Deníku zdroj, který nechtěl být jmenován. „Hosté byli v zápase lepší, ale když jsme dali první gól, znervózněli a začali nadávat na všechno kolem sebe. Pak otočili stav a byli v klidu. Jakmile jsme vyrovnali na 2:2, začali zase na všechno nadávat. Situace se uklidnila, když Svatoslav znovu vedla, ale zle zase bylo, když jsme vyrovnali. A pak přišel ten nešťastný konec. Naštěstí nás tam bylo dost a zvládlo se to,“ dodal nejmenovaný zdroj.

Ten se nechal i slyšet, že jej tři body za kontumační výsledek netěší. „Nebudeme se k věci vyjadřovat,“ řekla vedoucí svatoslavského mužstva Radka Vaňková. Samotný hráč nebyl k zastižení. Proti trestu se může Marcel Šimek odvolat k odvolací komisi OFS Třebíč.