Trenér Mírovky Michal Marek chtěl se svými svěřenci proti Štokům odčinit jarní debakl 0:5, který se odehrál na hřišti ve Štokách.

„Obětoval jsem na útočné duo soupeře Lóži – Žila dva hráče, Rásla a Zachu, kteří jim měli koncovku znepříjemňovat, a to se jim dařilo," pochvaloval si tah mírovský trenér.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a po zásluze si do poločasu vypracovali dvougólové vedení. Ovšem ani Štoky v koncovce nezaostávaly, ale gól jim v první pětačtyřicetiminutovce přán nebyl.

„Ze začátku jsme neproměnili nějaké šance a potom na nás Mírovka vlétla. Nevyvarovali jsme se zbytečných faulů a po nich jsme si nepohlídali standardní situace," smutnil trenér Štoků Tomáš Karlík.
O poločase nebyl v klidu ani domácí lodivod. „Musel jsem hráče upozornit, že vedení 2:0 nic neznamená, protože jsme byli jen v polovině zápasu. Kladl jsem také důraz na morálku a přístup k zápasu, protože v tomto horkém počasí, to není jen o fotbalovosti," měl jasno Marek.

Po přestávce logicky tempo hry opadlo a byla to spíše taktická bitva. Klid do domácích řad mohla vnést posila Jan Kaplan, ale ten své tři příležitosti gólově zúročit nedokázal.

„Honza sice šel prakticky sám na gólmana, ale měl to těžké, vždy byl nějakým hráčem křižován," zastal se útočníka Marek. V 69. minutě přišel trest, kdy se Štokům zásluhou Žily podařilo snížit. Drama ale domácí nepřipustili, výsledek si už do konce zápasu pohlídali. „Musím před hráči smeknout. Vydali se ze všech sil, vítězství si za předvedený výkon zasloužili," měl jasno Marek.

„Po přestávce jsme se snažili změnit styl hry, ale domácí si vítězství dobře ubránili," dodal Karlík.

V Lípě se zrodila remíza

Druhé zmiňované derby se odehrálo v Lípě, která hostila chotěbořskou rezervu. Na úvodní gól domácího Michala Fejta ze čtvrté minuty našli Chotěbořští hned trojitou odpověď, když dvanáct minut před poločasem vedli 3:1.

„Chotěboř je velice kvalitní běhavý mladý tým. Byly tam pasáže zápasu jako v rychlíku," okomentoval vtipně průběh zápasu lipský trenér Zdeněk Jungvirt a dodal: „Neudrželi jsme vedení, protože nás sráží k zemi individuální chyby. Snažíme se hrát fotbal v prostoru, kde ho nehraje ani Real Madrid."

Do poločasu vykřesal naději na bodový zisk Jakub Havel a o konečnou remízu 3:3 se po přestávce postaral Antonín Kutvašr.

„S bodem podle mě není spokojený ani jeden tým. Pro nás je to určitě ztráta," hodnotil Jungvirt.

V podobném duchu mluvil i chotěbořský lodivod Jiří Turek: „Po prvním poločase je to ztráta, po druhém zisk. Nám malá hřiště nevyhovují. Druhý poločas hrála Lípa z kopce, a to ji díky nakopávaným míčům vyhovuje. Pro nás nehrál ani fakt, že jsme museli do poločasu dvakrát střídat."