Překvapivě okresní derby mělo jasný průběh, když domácí vyhráli vysoko 7:1. Lípa šla do vedení už po čtvrt hodině hry, kdy se před Semerádem prosadil Miklis. Na jeho trefu dokázal o sedm minut později odpovědět Klouček, ale to bylo ze strany hostů vše. Ještě do poločasu se prosadil Jakub Havel a Lukáš Havel.

Do kabin se tedy šlo za stavu 3:1. Po přestávce se obraz hry nezměnil a navíc hosté začali odpadávat po fyzické stránce. V 56. minutě se svého druhého gólu v zápase dočkal Miklis. Na potupného „bůra" zvyšoval Kříž. Chvíli po něm se prosadil na 6:1 Vendl a v poslední minutě se podruhé do střelecké listiny zapsal Kříž.

„V zimním období jsem kluky v novinách kritizoval za přístup. Pěkně jsem to od nich schytal, ale za svým názorem si stojím a myslím si, že to některé kluky i nakoplo," řekl na úvod lipský trenér Pavel Souček a dodal: „V minulé sezoně jsme měli taky takový výsledky, že jsme dokázali někoho porazit 7:0, ale pak jsme vzápětí prohráli zbytečně. Kluci jsou na tom fyzicky špatně, ale oproti Habrům na tom byli daleko líp, čekal jsem, že kluci odpadnout v sedmdesáté minutě a Habry zatlačí, ale nestalo se tak. Asi nejsme jediný tým, že se nescházíme. Doufám, že by je to mohlo povzbudit a motivovat do další práce a k lepšímu přístupu. Dávali jsme hezké góly, dařilo se jim. I na těžkém terénu dokázali vytvořit kombinační akce. Je sice brzo na nějaký závěry. Ovšem umístění je solidní. Smutný je, že kluci mají talent a že by mohli hrát I. A třídu, ale díky přístupu je to tak, jak to je."