I. B TŘÍDA – SKUPINA A
KOŽLÍ – LÍPA (NE, 16.00)
Před jarní částí soutěže se v Kožlí potichu mluvilo o postupu, ale bohužel realita je jiná a taková, kterou si v Kožlí jistě ani v nejhorším snu nepředstavovali.

Ambiciózní celek zatím na jaře nezískal ani bod. „Pokud bychom nezískali šedesát bodů a suverénně I. B třídu nevyhráli, tak tam nemá ani cenu postupovat. Koukněte se na Habry nebo Borovou. Já bych byl zásadně proti postupu,“ přiznává koželský trenér Miloš Březina.

Jeho svěřencům vůbec nevyšel vstup do jarních bojů. V domácím prostředí prohráli s chotěbořskou rezervou a Lučicí. Stejně si počínali na hřištích soupeřů v Košeticích a v Tisu. „Nevím, čím to je. Nedaří se nám proměňovat šance,“ smutní Březina a dodává: „Proti Lípě budeme hrát ze zabezpečené obrany a další porážku si vůbec nepřipouštím. Dám hráčům nůž na krk.“

Stejnou bilanci na jaře mají také fotbalisté Lípy. Ti prohráli první jarní zápas v Borové, potom kontumačně prohráli s Dlouhou Vsí a následně nestačili na Černovice a Kamenici. „Do šancí se dostáváme, ale nedokážeme je proměnit,“ říká lipský šéf lavičky, Zdeněk Jungvirt.

Tedy oba trenéři řeší stejný problém, jak začít hráče dostat do střelecké pohody a produktivity. „Musíme si dát pozor na kolmé přihrávky, které v Kožlí hrají na Trpišovského nebo Blažejovského a samozřejmě na standardní situace. Na jejich malém hřišti hrozí nebezpečí z autu i z půlky hřiště,“ je si vědom Jungvirt.

Jeho protějšek nerad vzpomíná na podzimní utkání, které v Lípě prohráli 2:1 a oba góly vstřelil Jakub Hrdlička. „Na něho si musíme dát velký pozor, je to hráč, který se do šance umí dostat a i ji proměnit,“ má jasno Březina.

Předpokládané sestavy
Kožlí: Vrána – Vosyka, Pešek, Brzoň, Radoš – Mikula, Voplakal, Pokorný, Šimek – Blažejovský, Trpišovský. Trenér: Miloš Březina.
Lípa: Vašák – Vácha, Fejt, M. Prokš, Krpálek – Bouda, Starý, Kříž, Havel – Hrdlička, Bouchner. Trenér: Zdeněk Jungvirt.