„S odstupem času si myslím, že to mohlo být lepší. Začátek a průběh sezony byl dobrý, ale vůbec se nám nevyvedly poslední dva zápasy. Beru to jako ztrátu šesti bodů, a minimálně tři jsme z toho mohli vydolovat,“ uznal leštinský kouč David Hospodka. „Sice držíme krok se špicí tabulky, ale mohli jsme být výš,“ dodal.

Jako hlavní příčinu ve dvou porážkách na samotný závěr soutěže vidí v přístupu hráčů. „Byli jsme odevzdaní. Přístup kluků byl špatný. To co nás zdobilo v zápasech, kdy jsme vydolovali důležité body, tak o to jsme přišli v těchto dvou duelech,“ zlobil se Hospodka. Proto vidí i oba duely jako nejhůře zvládnuté v rámci podzimní části sezony. „Těžko se sice hodnotí závěrečný zápas s Brodem, který hodně ovlivnilo počasí, to ale na druhou stranu bylo pro oba celky stejné,“ řekl Hospodka.

Podle něj ale jednoznačně špatný výkon podali jeho svěřenci v Telči, kde měla prý Leština získat tři body.

Nejvíce si David Hospodka cenní vítězství z Pacova a z Chotěboře. „Jsou to oba zkušené mančafty. „Chotěboř je doma silná. Prohrávali jsme po prvním poločase 1:0, ale dokázali jsme to otočit,“ pochvaloval si leštinský lodivod.

Pozitivní na soutěži byl svěží vítr v podobě nováčků. „Je to osvěžení soutěže. Všichni říkali, že B skupina je složitější, ale teď ne, když přeřadili Telč a Třešť. Navíc soutěž zpestřila Žirovnice i Mírovka,“ uznal Hospodka. A koho vidí jako největšího favorita? „Zatím se to těžko hodnotí. Vše ukážou první zápasy na jaře. Dobře rozehrané to má Světlá. Žirovnice nehraje špatný fotbal a navíc má dobré zázemí. Ještě se také uvidí, jak se přes pauzu připraví Kamenice,“ odvětil Hospodka.

A na čem musí v zimní přestávce zapracovat? „Ne všem,“ smál se Hospodka. „Důležité bude, aby kluci zamakali na docházce na tréninky. S tou jsem nebyl vůbec spokojený. Je potřeba, aby na jaře makali všichni. Ne jen obránci nebo útočníci,“ upozornil leštinský šéf lavičky. Teď panuje v Leštině úplný odpočinek od fotbalu.

„Dali jsme si úplnou pauzu. Možná budeme mít dva tréninky, kdy si zahrajeme jen fotbal. Musím se taky věnovat rodině a vynahradit jí ty víkendy. Mám jen listopad a prosinec,“ usmál se Hospodka.