Lavičku Havlíčkova Brodu opustil Karel Kolesa, tam ho nahradí z Vrchoviny přišedší Richard Zeman. Do divizního Pelhřimova ze Žirovnice odchází Leoš Mitas.

A trenérské rošády pokračují. Po šesti letech skončil v Humpolci Josef Soural a jeho místo zaujme právě pelhřimovský stratég Ján Kubík.

Tuto trenérskou změnu potvrdil i předseda Humpolce Milan Kopic starší. „Pepík u nás byl šest let, což je hodně dlouhá doba, možná až moc. Cítily to už obě strany, tým i on potřebují nový impuls," řekl Kopic. O angažování Jána Kubíka se prý rozhodovalo čtrnáct dní. „Dostal od nás nabídku a nechal si čas na rozmyšlenou. Bude mít za úkol dát dohromady nově vznikající tým, do kterého teď přibudou vyšlí dorostenci," nastínil nejbližší cíle předseda.

Ten nepopírá, že v Humpolci zavládlo po neúspěšném boji o postup zklamání. „Určitě nejásáme, na druhou stranu je to jenom fotbal. Každopádně na příští sezonu žádné postupové cíle nevyhlašujeme," dodal Kopic.

Nasnadě je, že ani Soural v příští sezoně bez angažmá nezůstane. Kam povedou už za pár dní jeho kroky?

Do Chotěboře. U Doubravy se totiž u úspěšného nováčka krajského přeboru rozhodl skončit Jiří Turek.

„Už tři kola před koncem Jirka avizoval, že si chce od fotbalu odpočinout a že po soutěži skončí. To potom také potvrdil. V letošním hektickém roce bude na letní přípravu hodně málo času a Pepu Sourala já znám už léta. Měl i jiné nabídky, ale dal přednost té naší. Minulé úterý jsem ho oslovil a ve čtvrtek bylo všechno hotové," vysvětluje průběh logického tahu předseda klubu Milan Málek.

„Po vydařeném vstupu do soutěže jsem měl přání skončit do šestého místa. Chyběl nám bod, nevyšlo to. Jirkovi Turkovi za dobře odvedenou práci v sobotu poděkujeme (Chotěboř slaví 95. výročí fotbalu ve městě – pozn. autora) a pak už začne Pepova éra (Soural je nyní na dovolené – pozn. autora). Jsem přesvědčený, že Pepa přinese kvalitu a nové věci, které tým posunou zase dál," dodává Málek.