Do první vážnější šance se dostal po pěkné akci Jaromír Vopršal, ale nechal vyniknout chotěbořského gólmana Vykoukala. Potom už zaznamenal svou první trefu Martin Somerauer a hned po přestávce po centru Kaplana přidal hlavou druhý zápis do střeleckých listin.

„Chotěboř byla po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhrála. My jsme byli vpředu bezzubí," řekl sklesle domácí kouč Radek Havlíček. Z páté výhry v řadě byl spokojený chotěbořský trenér Josef Soural, když jeho svěřenci konečně začali naplňovat jeho trpělivou a mravenčí práci.

„Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou, měli jsme více gólových příležitostí. Dokázali jsme změnou v rozestavení eliminovat zbraně soupeře. Zvládli jsme zápas celkem slušně a zaslouženě vyhráli," dodal. Zklamání panovalo ve Ždírci, který s nováčkem z Třeště uhrál pouze bezgólovou remízu. Nejprve svůj tým podržel gólman Pometlo, který vychytal svou osmou nulu v sezoně a potom musel přihlížet, jak se jeho spoluhráči trápí v koncovce. Na Zimolu si postupně nepřišel Klimeš, Pátek, Čalkovský, Slavík a Kysilko. „Nenašel se nikdo, kdo by od nás dal gól. Je to pro nás další ztráta. Už to je naše šestá remíza," kroutil hlavou trenér Tatranu Miroslav Plíšek. Zápas se rovněž nepovedl světelské Bohemce. Ta ve Stáji se Sapeli Polnou prohrála 3:1. „Nepodařilo se nám zachytit úvody obou poločasů. V prvním jsme inkasovali z pokutového kopu, druhý hned po přestávce. Potom jsme hráli vabank, málem nám to vyšlo, podařilo se nám snížit a další šance jsme nevyužili. Z brejku jsme inkasovali potřetí a bylo po zápase," smutnil trenér Světlé Miloslav Kafka.