Ani letos nemohl chybět patron turnaje, fotbalová legenda Antonín Panenka, kterého letos doplnil známý režisér a herec Jakub Kohák, kterého si všichni vybaví jako fotbalového brankáře Slavoje Houslice v seriálu Okresní přebor.

Kohák lajnoval hřiště

„Rád svojí přítomností podpořím takovou pěknou akci. Už jsem tady od samého rána. Ve čtyři jsem už lajnoval hřiště, kropil a nosil brány," vtipkoval hned v úvodu Jakub Kohák. V podobném duchu mluvil i Antonín Panenka.

„Samozřejmě je to pro tyto lidi zpestření. Já pamatuji, že jsme tady dříve hráli benefiční zápas s Janem Bergerem, Zdeňkem Hruškou, Karolem Dobiášem, byli tady herci a modelky," zavzpomínal na předešlé ročníky Panenka. Během středečního odpoledne samozřejmě došlo na památný „Vršovický dloubák". „Ten jsem vymyslel já a doufám, že vám to Tonda přizná. Zeptejte se ho na to, je tady za rohem," nabádal svým humorem Kohák.

„S Jakubem se známe dlouho. Je to taková naše krevní skupina, kdy nezkazí žádnou legraci a je pořád optimistický. Má ten svůj svérazný humor. Samozřejmě, že ten dloubák vymyslel, ale to byl ještě v bříšku své maminky. Jestli měl tuhle myšlenku dopředu, tak je dobrý, ale nebyl soudný ho realizovat, tak to nechal na mě," směje se Panenka, který zastává v Bohemians Praha funkci Čestného prezidenta. „Už je to funkce, kde nemusím každý den pracovat, ale je to spíše o komunikaci se sponzory a dodává: „Mě potěšilo, že jsme se zachránili v lize, vyjasnila se situace kolem Bohemek a našeho stadionu. Byla to pro nás nejdůležitější a jedna z nejúspěšnějších sezon." Jakuba Koháka nyní diváci neuvidí ve filmu, seriálu a ani v reklamě. „Já se chystám do kosmu. Někdy v září, říjnu sednu do rakety a tradá," vyhlíží se smíchem nebe Kohinho, jak si Jakub Kohák fotbalově přezdívá. V celém odpoledni vůbec nešlo o nějaké výsledky, ale o radost z fotbalu a tu největší zažil výběr severočeských Vejprt.

Výsledky turnaje:

V semifinále vyhrály Vejprty nad Zbůchem 3:1 a Tloskov nad Čížkovicemi 4:1. Finále vyznělo pro Vejprty, které porazily Tloskov vysoko 9:5 a jako vítěz turnaje si mohly zahrát proti pořadatelům turnaje, které doplnil Antonín Panenka a Jakub Kohák.