Radost mu však trochu kazila zahozená šance, přesto byl rád, že svým výkonem pomohl birminghamskému celku k cenné remíze 1:1 na hřišti Tottenhamu.

„Na moment, že nastoupím v základu, jsem čekal od chvíle, co jsem do West Bromwiche přišel. V základu jsem zatím hrál jen jednou v Ligovém poháru," řekl Vydra pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Jednadvacetiletý útočník od letního příchodu do West Bromwiche dostával šance většinou jen na závěrečné minuty. A to i kvůli tomu, že ho v průběhu podzimu limitovaly zdravotní problémy. V minulém kole se však poprvé střelecky prosadil, i proto nyní dostal šanci od začátku.

„Těch 87 minut, co jsem proti Tottenhamu odehrál, je víc, než co jsem dosud odehrál dohromady," řekl Vydra, jenž v předchozích sedmi startech nasbíral 80 minut. „Byl bych rád, kdybych se v sestavě udržel, ale jestli se chci dostat na vrchol, tak musím proměňovat šance. Spokojený být nemohu, protože jsem měl tři velké šance, ale ani jedna neskončila gólem," litoval.

Už v úvodu zápasu se po narážečce dobře uvolnil, ale zřejmě gólovou střelu mu na poslední chvíli skluzem srazil jeden z obránců domácích. Krátce nato běžel středem hřiště sám na brankáře Huga Llorise. „To jsem měl proměnit. Gólman vyběhl, chtěl jsem mu udělat kličku a on mi to vystihl. Asi jsem měl střílet," řekl Vydra, který ještě hlavičkoval vedle.

I když gól nedal, od fanoušků sklidil hlavně slova chvály. „Mrzí mě ale, že jsme nevyhráli, protože Tottenham proti nám neměl skoro nic. Ale bod bereme. První půli jsme hráli výborně a musíme na to navázat hned v dalším zápase," prohlásil odchovanec Jihlavy.

V sobotu se West Bromwich představí na hřišti West Hamu, proto zůstali Vydra se spoluhráči v Londýně a nevrátili se domů. „Budeme mít společnou procházku, pak výklus a odpoledne máme volno. Budu hlavně odpočívat, protože v sobotu hrajeme už ve 12.45," dodal Vydra.

ČTK