I. ŽÁKOVSKÁ LIGA – SpSM

U15

ZLÍN – H. BROD 4:1
Hodně v kombinované sestavě museli proti těžkému soupeři nastoupit svěřenci Ondřeje Pavlase.

„K nemocnému L. Peřinovi přibyl zraněný Stránský, nemocný Gruber a Paušíma byl na školní akci. Někteří hráči si museli vyzkoušet nové posty," objasnil Pavlas. Od prvních minut se hráči Slovanu pouze bránili a do 20. minuty prohrávali už 3:0.

Potom si tři vyložené šance vypracovali hosté, ale bez úspěchu.

Po přestávce se prosadil Peřina, ale rozhodčí pro faul gól neuznal. Slovanisté se dočkali až v 65. minutě, kdy si Fikar dobře zpracoval dlouhý aut a gólmanovi nedal šanci. Na přemýšlení o bodovém zisku bylo už pozdě.

V závěru po několika minelách brodských hráčů se ještě domácí prosadili z brejkové situace – 4:1. „Utkání hodně ovlivnil silný vítr, který pomáhal oběma týmům. Sportovně však nutno přiznat, že soupeřova převaha v prvním poločase byla výrazně lepší. Hráli jsme dobrý fotbal, a o to jde," pochvaloval si Pavlas.
Gól H. Brodu: Fikar. Poločas: 3:0. H. Brod: Vaněček – Grubauer, Prchal, Tajovský, Mašek – Peřina, Henek, Vlček, Polcar – Fikar, Nedvěd.

U14

ZLÍN – H. BROD 7:0
„Se silným soupeřem jsme mohli pomýšlet na lepší výsledek pouze v případě maximálního nasazení a hry na hranici svých možností. Veškerá předsevzetí jakoby skončila v autobuse, a ze čtyřech obdržených branek byli dva vlastenci. Po bouřce v kabině se zlepšil pohyb a nasazení v osobních soubojích, ale proti silnému větru a rozjetým domácím to bylo těžké. Snaha a bojovnost ve druhém poločase nemůže zakrýt špatný dojem z poločasu prvního," přiznal trenér U14 Josef Fikar.
Poločas: 4:0. H. Brod: Březina (36. Zelenka) – Vašíček (28. Papež), Tajovský, Mach, Franc – Lažinský (13. Staněk, 60. Vašíček), Pavlík, Sibera, Karlík, Suk – Kocman (46. Březina).