Rozhodl o tom nedělní zápas v Budíkově, kde svěřenci Petra Kuchty prohráli gólem Kavky ze 32. minuty. „Byla to jejich jediná šance a tu proměnili," kroutil hlavou Kuchta. Na začátku zápasu se musel dvakrát vyznamenat budíkovský gólman M. Bláha. Lučice potřebovala vyhrát a po přestávce vše vsadila na jednu kartu, ale šance gól nepřinesly.

„Měli jsme šance, trestné kopy, ale nastřelili jsme pouze tyčku," řekl Kuchta. To spíš z brejků mohli vedení navýšit domácí, ale na výsledku se už nic nezměnilo. „Hodnotí se mi to hrozně. Měli jsme vše ve svých rukách, ale někteří borci se snad dopředu smířili se sestupem a přijeli do Budíkova na výlet. Pochvalu zaslouží pouze Nechvátal s Krupičkou," zlobil se den po zápase lučický trenér a dodal: „Takto se prostě o záchranu v I. B třídě nehraje. Místo abychom si zahráli fotbal po zemi, tak se přizpůsobíme jejich nakopávané hře. Prohráli jsme s nejslabším týmem v této soutěži, který se zázrakem zachránil," dodal Kuchta.

Nyní bude záležet, jak to s fotbalem v Lučici bude dál, protože posily Provazník, Nechvátal a Teplan se vrací do mateřského Havlíčkova Brodu a jejich metou určitě nebude okresní přebor.