„Museli jsme si některé věci vyříkat, budeme v tom pokračovat na pátečním tréninku, protože takto se prezentovat nemůžeme," má jasno ždírecký trenér Miroslav Plíšek.

V neděli od 16 hodin budou mít možnost tuto blamáž odčinit, na svém hřišti přivítají Jemnicko, které rovněž v Chotěboři prohrálo (3:1).

„V tomto zápase musíme očistit hlavně sami sebe," tvrdí Plíšek. Ten se musí obejít bez distancovaného Petra Čalkovského a Michala Votavy. Posledně jmenovaný se nechal zbytečně vyloučit právě v Chotěboři, když zkratovitě oplácel faul.

„Před zápasem jsem hráče upozorňoval na to, že si mají všímat jen fotbalových věcí a hry samotné," kroutil hlavou ždírecký kouč a dodal: „Tato dvě vyloučení nám hodně zkomplikovala situaci ohledně našeho hráčského kádru. Tu budeme řešit na dnešním (pátečním – pozn. autora) tréninku s trenérem béčka."

A jaká cesta vede ke třem bodům proti Jemnicku? „Určitě disciplinovaná hra. Nesmíme dostat gól, ten by v naší situaci mohl s námi zamávat. Jemnicko se prezentuje kombinačním fotbalem, tak očekávám vyrovnaný zápas," řekl Plíšek.