Po remíze s Okříšky (2:2) si tentokrát od Doubravky odvezla dva body Žirovnice za bezbrankovou remízu. Domácí Tatran se od začátku do soupeře zakousl a k ničemu ho nepouštěl. Tatran si už do poločasu vytvořil tři velké příležitosti ke skórování, ale Smejkal, Pátek a ani Kolouch úspěšní nebyli. Po přestávce pokračoval Ždírec v přehrávání soupeře, když s hrou trenér Miroslav Plíšek spokojený příliš nebyl.

„Naše hra nebyla ideální, ale přesto jsme si dokázali vytvořit šest, sedm gólových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili," smutnil ždírecký kouč. Ty největší šance spálil střídající Klimeš, který se před brankou objevil hned třikrát. „Pro soupeře, který nevystřelil na branku, je bod dobrý, pro nás je samozřejmě remíza ztráta. Ale pokud prostě nedáme doma gól, tak nemůžeme vyhrát," dodal Plíšek.

Chotěboř dramatizuje přebor

Při remíze Jemnicka ve Velké Bíteši se tabulka krajského přeboru pěkně zdramatizovala. Na pětatřiceti bodech jsou hned tři týmy. K Jemnicku a Ždírci se připojila Chotěboř, která jednoznačně vyhrála v Třešti 4:1. Chotěbořští si šli za třemi body už od začátku utkání a dvougólové vedení si vypracovali zásluhou Odvářky a Martina Somerauera už do poločasu. Oba střelci se prosadili i po přestávce, domácím se podařilo jedenáct minut před koncem pouze výsledek korigovat.

„Vyhráli jsme zaslouženě, většinu zápasu jsme měli pod kontrolou a byli jsme efektivní v koncovce. Jsem spokojený, vítězství jsme už potřebovali a kluci k zápasu přistoupili zodpovědně. Těší mě, že se pohybujeme tam, kde jsme," nechal se slyšet chotěbořský trenér Josef Soural.