Fotbalisté ždírecké Dekory bijí na poplach. Po třinácti odehraných kolech jsou v tabulce krajského přeboru na čtrnáctém místě pouze s bodovým náskokem na předposlední Padov a poslední Moravské Budějovice. Dnes zajíždí Dekora do Okříšek, které jsou překvapivě na třetím místě.

„Bohužel, jsme v situaci, kdy musíme v Okříškách naplno bodovat," přiznal ždírecký kouč Miroslav Plíšek. Ten i přes výhru se Sapeli Polná (4:3) přivítal, že se v minulém kole pro nezpůsobilý terén neodehrál domácí zápas se Starou Říší. „Bohužel nám počasí nepřálo. Jsem ale rád, že se nehrálo, protože by to s fotbalem nemělo nic společného," vrátil se ke sněhové vánici Plíšek a dodal: „V Okříškách to budeme mít těžké. Sice nemají žádné posily a stávající kádr je spolu už dlouho a jsou sehraní. Dostali se do herní pohody."

Okříšky měly výborný vstup do soutěže, kdy se vyhřívaly i na čele tabulky. Jenže po remíze s Čáslavicemi přišla prohra v Nové Vsi, ale hlavně domácí prohra s Pacovem 0:3.
„Na začátku jsme hráli vyrovnané zápasy, které jsme dokázali přetlačit ve vítězství. Teď čekáme na plný zisk bodů už tři zápasy. Přestalo se nám dařit v koncovce," přiznává opora Okříšek, Marian Kotrba. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky nejsou v klidu ani v Okříškách.

„Letošní ročník krajského přeboru je strašně vyrovnaný. My musíme poslední dva zápasy vyhrát, abychom se nenamočili do spodní části tabulky. Rádi bychom se na jaře pohybovali v klidném středu, a když to bude jak doposud, tak to bude jen dobře," říká realisticky Kotrba.

Ten tuto soutěž hraje už několik sezon a dobře zná i dnešního soupeře. „Ždírec určitě nepatří tak, kde je. Mají kvalitní kádr, ale asi měli nějaké zranění a padla na ně deka. Oni určitě nebudou hrát o záchranu. Nám se na ně dlouhodobě nedařilo, špatnou sérii jsme prolomili až na jaře ve Ždírci, kde jsme 2:1 vyhráli, a doufám, že se nám to podaří i tentokrát," dodal Kotrba.