Oba celky dělí v tabulce pouhé dva body. O něco dál od sebe jsou Moravské Budějovice s Chotěboří, ale oběma celkům se poměrně daří.

Nejpikantnější bude duel mezi vedoucím Slovanem z Havlíčkova Brodu a jaroměřickou Destrukcí, který na Losích začíná v neděli až od 17 hodin.

Tu povede do boje Na Losích exbrodský kouč Karel Kolesa. Ten po sezoně lavičku současného lídra opustil a po krátké trenérské pauze přišel na sklonku podzimu pomoci celku z Jaroměřic nad Rokytnou k záchraně. To se někdejšímu kormidelníkovi HFK Třebíč nebo Hartvíkovic začíná dařit.

Destrukce má pod jeho vedením za sebou úspěšný start do jarní části sezony. Jaroměřice nejprve doma remizovaly s favorizovaným Humpolcem, zvládly záchranářský duel na půdě posledního Pacova a naposledy udolaly Světlou nad Sázavou.

„Utkání bylo podprůměrné, ale nás těší hlavně ty tři body. Díky tomu jsme odskočili mužstvům ze dna tabulky. Nyní se můžeme v klidu soustředit na další zápasy a do Brodu jet s čistou hlavou," spokojeně říká jaroměřický lodivod, který se v neděli vrací na místo činu a dodává: „Pokusíme se překvapit."

O trenérský souboj nepůjde

Podle kormidelníka brodského Slovanu o trenérský souboj nepůjde. „Neberu to tak. Karel Kolesa udělal přes zimu v Jaroměřicích kus práce. Navíc je tam pět nových hráčů a jelikož v Brodě měl několik trenérských štací, tak se logicky bude chtít předvést v nejlepším světle," nechal se slyšet Richard Zeman.

Co se týče rozestavení jeho týmu, tak mlžil. „Mám asi tři varianty a pro jednu se rozhodnu až těsně před utkáním. Doma jsme ještě bod neztratili, nebudeme čekat na soupeře, co bude chtít hrát. My se chceme prezentovat nátlakovou a útočnou hrou," nastiňuje šéf brodské lavičky.

Lídr tabulky nebude čekat, s čím přijede soupeř.

„My chceme diktovat tempo, hrát nátlakově a útočně. Ani v předešlých zápasech jsme herně nepřesvědčili, tak věřím, že tomu bude jinak už proti Jaroměřicím. Čekám stejně těžký zápas jako se Ždírcem," svěřil se Zeman. A stejně jako proti Ždírci je připraven doprovodný program. „Opět bude prohlídka automobilů a bude vyhlášen nejlepší hráč z každého týmu," prozradil manažer týmu Roman Zeman.