Galerie: Není mouka jako mouka. Tu nejlepší, podle odborníků, melou v Havlíčkově Brodě

Práce mlynáře je podle Romana Valenty náročná a neustále je co zlepšovat. Mlýn v Havlíčkově Brodě ale nežije jen z tradice. Zrno, než se z něho stane mouka, prochází v havlíčkobrodském mlýně velkou čistírnou v rozsahu pěti pater, samotné mletí se provádí na takzvaných mlecích stolicích, vysévačích a čističkách krupic. Za rok se tady semele až 29 tisíc tun pšenice i žita. Zrno, než se z něho stane mouka, prochází v havlíčkobrodském mlýně velkou čistírnou v rozsahu pěti pater, samotné mletí se provádí na takzvaných mlecích stolicích, vysévačích a čističkách krupic. Za rok se tady semele až 29 tisíc tun pšenice i žita. Zrno, než se z něho stane mouka, prochází v havlíčkobrodském mlýně velkou čistírnou v rozsahu pěti pater, samotné mletí se provádí na takzvaných mlecích stolicích, vysévačích a čističkách krupic. Za rok se tady semele až 29 tisíc tun pšenice i žita.