Práce mlynáře je podle Romana Valenty náročná a neustále je co zlepšovat. Mlýn v Havlíčkově Brodě ale nežije jen z tradice.
Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni
Zrno, než se z něho stane mouka, prochází v havlíčkobrodském mlýně velkou čistírnou v rozsahu pěti pater, samotné mletí se provádí na takzvaných mlecích stolicích, vysévačích a čističkách krupic. Za rok se tady semele až 29 tisíc tun pšenice i žita.
Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni
Zrno, než se z něho stane mouka, prochází v havlíčkobrodském mlýně velkou čistírnou v rozsahu pěti pater, samotné mletí se provádí na takzvaných mlecích stolicích, vysévačích a čističkách krupic. Za rok se tady semele až 29 tisíc tun pšenice i žita.
Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni
Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni