Dýňová pomazánka na topinky

Dýňová pomazánka na topinkyIngredience: 1 dýně Hokkaido, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce zakysané smetany, petrželová nať, sůl, pepř 

Postup: Dužinu z dýně i s kůží nakrájejte na kostičky a vložte do pekáčku. Přidejte nakrájenou cibuli, olej, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Pečte na 180°C asi 20 minut, až dýně začne hnědnout. Nechte vychladnout a rozmixujte. Přidejte utřený česnek, nasekanou petrželku a zakysanou smetanu a vše dobře promíchejte. Podávejte na topinkách nebo rozpečeném toastu.

Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždíIngredience: 120 g droždí, 40 g másla, 1 cibule, 2 vejce, 100 ml mléka, lžíce strouhanky, zelená petrželka, sůl, pepř

Postup: Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rozdrobené droždí, nechejte rozpustit a podlijte teplým mlékem. Přidejte strouhanku, osolte, opepřete a nakonec vmíchejte rozšlehaná vejce s nasekanou petrželkou. Pomazánku můžete dochutit citronovou šťávou.

Guacamole

GuacamoleIngredience: 3 ks zralého avokáda, 2 rajčata, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, nať koriandru, sůl, citronová šťáva

Postup: Avokáda vypeckujte, oloupejte a vidličkou rozmačkejte dohladka. Přidejte najemno nakrájená rajčata bez semínek, cibuli, utřený česnek a dobře promíchejte. Dochuťte solí, nasekaným koriandrem a citronovou šťávou. Podávejte s nachos nebo tortillou.

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy z ořechyIngredience: 25 g červené řepy, 20 g sýra Lučina, 50 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, lžíce oleje, sůl, pepř

Postup: Červenou řepu nakrájejte, osolte, pokapejte olejem a pečte na pečícím papíře, než trošku změkne. Nastrouhejte ji na jemném struhadle, přidejte lučinu, nasekané ořechy, utřený česnek a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte nejlépe s celozrnným pečivem.