Treska s odlehčeným bramborovým salátem

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 4 loin filety z aljašské tresky
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 300 g brambor typu A
  • 1 menší mrkev
  • 1/2 menší červené papriky
  • 1 jarní cibulka
  • 40 g mraženého hrášku
  • 40 g mražené kukuřice
  • 2 kyselé okurky
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř
  • 1 citrón
  • olej na smažení
Řízek
Fenomén jménem řízek: není to pouze o klasice, existuje více receptů

Postup:
1. Rybu rozmrazíme. Nejlépe ji dát přes noc do lednice a nechat pomalu povolit.

2. Brambory ve slupce dáme uvařit do měkka v osolené vodě.

3. Mrkev nakrájíme na krátké nudličky.

4. Mražený hrášek, kukuřici a nudličky mrkve vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 2 minuty.

5. Poté zcedíme a dáme zchladit do ledové vody.

6. Jarní cibulku nakrájíme na jemno, papriku a okurky na tenké krátké nudličky.

7. Uvařené brambory necháme vychladnout a poté je oloupeme.

8. Brambory nakrájíme na tenké hranolky, přidáme k nim zeleninu, zakysanou smetanu a majonézu.

9. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem, já jsem přidal i šťávu z 1/3 citrónu. Salát dáme odležet do lednice.

Brambory jsou čtvrtou nejkonzumovanější plodinou na světě – hned po rýži, pšenici a kukuřici
Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně

10. Rybu osušíme na papírové utěrce. Já filety rozkrojil na půl, ať se mi snáze obalují a smaží.

11. Filety osolíme a opepříme.

12. Obalíme v trojobalu a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zlatova.

13. Po smažení necháme okapat na papírové utěrce.

14. Servírujeme smaženou tresku společně s bramborovým salátem a přidáme kousek citrónu.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.