„Je to pro nás obrovský úspěch. Dá se říci, že to bylo naše velké přání, účastnit se jednou mistrovské soutěže v požárním sportu a ukázat, co naši hasiči dovedou. Nemluvě o tom, že nám na soutěžní stříkačku přispělo město Přibyslav, a tak chceme ukázat, že ta podpora nebyla nadarmo,“ zdůraznil Jan Pejzl velitel sboru dobrovolných hasičů z Dobré.

Jak vysvětlil Jan Pejzl, krajská soutěž v požárním sportu se skládala ze tří disciplín. Běh na sto metrů s překážkami, štafeta na čtyřikrát sto metrů a nakonec požární útok. Krajského kola soutěže v požárním sportu se mohla zúčastnit pouze ta družstva, která předtím v okresní soutěži konané v Havlíčkově Brodě získala první místa. V kategorii mužů to byli hasiči z Dobré a Žižkova Pole, v kategorii žen družstvo z České Bělé. Konkurence v každé kategorii byla silná, možná ne početně, ale co do schopností a soutěživosti. V krajské soutěži v kategorii mužů to bylo 9 družstev a v kategorii žen pět.

Celkem 21 nových monitorů dechu v cenové hodnotě 42 tisíce korun věnovala dětskému oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě Nadace Křižovatka.
Dech novorozenců v brodské nemocnici hlídají monitory

„Hasičům z Dobré se podařilo v krajské soutěži získat první místo ve štafetě na čtyřikrát sto metrů s vynikajícím časem, stejně tak v běhu na sto metrů s překážkami. Úspěšní byli i jednotlivci. Například náš Jakub Kasal získal první místo a Lukáš Míka třetí místo,“ informoval o výsledku soutěže Jan Pejzl. V požárním útoku byli hasiči z Dobré čtvrtí. Úspěchy sčítali i hasiči ze Žižkova Pole. Ve štafetě byli druzí, v běhu na 100 metrů s překážkami čtvrtí a v požárním útoku druzí. Skvěle bojovaly i ženy z České Bělé. Ve štafetě na čtyřikrát sto metrů byly první, stejně jako v běhu na sto metrů a v požárním útoku. V kategorii jednotlivců si v soutěži žen odnesla první místo Marcela Vrtalová, druhá byla Jana Dipoldová a třetí Apolena Kasalová.

Celkové výsledky ale rozhodly jasně. V kategorii mužů si první místo odvezlo družstvo hasičů z Dobré, které tak postupuje na Mistrovství ČR v požárním sportu v Ústí nad Labem. Druhé bylo družstvo SDH Lavičky, třetí Žižkovo Pole. Pomyslnou palmu vítězství získalo v kategorii žen družstvo Česká Bělá, které tak rovněž postupuje na Mistrovství ČR, druhé bylo družstvo žen Velké Meziříčí a třetí SDH Vladislav.

David Rittich na Mezinárodní česko-finské hokejové škole.
Rittich: Chci odchytat ještě víc zápasů