„Největší akcí Sboru dobrovolných hasičů v Chotěboři v letošním roce je krajská soutěž mladých hasičů Plamen dne 8.června na stadionu v Chotěboři. Navazovat bude v neděli 9. června krajská soutěž dorostu v požárním sportu. Obě krajské soutěže budou s mezinárodní účastí a pro Chotěboř jsou vyznamenáním a uznáním za loňské pořádání okresních soutěží, které bylo velmi kladně hodnoceno na úrovni celostátních hasičských představitelů,“ informovalo vedení SDH Chotěboř.

Krajská soutěž je pořádána ve spolupráci se Sdružením hasičů ČMS Kraje Vysočina a Okresním sdružením hasičů Havlíčkův Brod. Slavnostní zahájení krajského kola hry Plamen bude v sobotu 8. června v 8.30 hodin na stadionu v Chotěboři.

Celkem deset družstev mladých hasičů se utká například v těchto disciplínách: štafeta 400m CTIF, štafeta 4x60m, štafeta dvojic, požární útok a požární útok CTIF. První disciplínou ale bude atraktivní závod požárnické všestranosti v okolí návrší Svaté Anny.

V neděli 9. června proběhne slavnostní zahájení krajského kola dorostu v 8.30 hodin na stadionu v Chotěboři. Pět družstev dorostenců a pět družstev dorostenek se utká v následujících disciplínách: běh 100m překážek, štafeta 4x100m, požární útok, test v oblasti Požární ochrany, dvojboj jednotlivců. Občerstvení i pro diváky bude zajišťovat SDH Chotěboř. Podle chotěbořských hasičů se jedná o zcela mimořádnou akci, která se v nejbližších letech nebude ve městě opakovat.

Ilustrační foto
Chotěbořský sběrný dvůr se zvětší a přibude i myčka pro techniku