EXTRALIGA ML. DOROSTU

H. BROD – H. KRÁLOVÉ 0:8

Tonoucí se stébla chytá – taková je současná situace mladíků z Kotliny, jenže… hráči se v boji o záchranu s Hradcem pověstného stébla nechytili a utonuli.

Zpočátku to byl zcela vyrovnaný boj, v 10. minutě se Pilný protáhl až před hradeckého gólmana Vomáčku, v zakončení však nebyl úspěšný. Potom ještě vystrašil obranu soupeře Fixa.

Brodští chlapci srdnatě bojovali, blízko gólu byl obránce Benák. Votroci byli důraznější, do gólové šance se však dostal až v závěru třetiny Jirásek, potom ještě Hanák vychytal sólo Dvořákovi.

Na začátku druhé třetiny se při hře 4 na 4 prosadil hradecký Matouš a když Votroci  potrestali děsivou hrubku při přesilovce gólem na 0:2, začal již domácím ujíždět vlak. Hosté byli na koni, Rebelové dál propadali v defenzivě, skóre narůstalo a za stavu 0:5 byli mladíci z Vysočiny na ručník a soupeř na ledě kraloval.

Akcie na záchranu klesly pod bod mrazu, neboť v předposledním kole jedou Broďáci na led Mladé Boleslavi, která má na předposledním místě na Rebely dvoubodový náskok. Snaha domácích alespoň na čestný úspěch se nedařila, měli i trochu smůly,soupeř byl prostě lepší a již v poklidu dovedl utkání do vítězného konce. „Nemoc chlapců nám  sebrala první útočnou formaci," jen si postěžoval trenér Milan Kraučuk.

Branky: Stohanzl 2, Hejna, Pavlík, D.Matouš, M. Matouš,Hidvecky, Jirásek. Rozhodčí: Klouda – Jeletz, Šťastná. Vyloučení: 2:3 bez využití. Oslabení 0:1. Diváci: 65. Třetiny: 0:0, 0:3, 0:5. H. Brod: Hanák (31.Marek) – Epokoj, Němec, Benák, M.Vala, Kopic, Lachman – Pilný, Beran, Veverka – Kadleček, M. Vala, Petržílek – Holenda,  Fixa, Březina- Jílek, Chymo.

Alois Svoboda