Jejich mladší kolegové se v Kotlině ani jednou neradovali z bodového zisku. Nejprve nestačili v derby na žďárské Plameny a následně ani hokejisty z města perníku.

EXTRALIGA ST. DOROSTU
H. BROD – TŘINEC 3:6
„Kluci bojují a chtějí hrát, ale na góly se hodně nadřeme. Dostáváme laciné branky a v dnešním utkání to bylo vidět. První branka Třince padla tak, že nahodil kotouč ze svého pásma a našemu gólmanovi to propadlo. U ostatních gólů nám hráči ujížděli a beci to nebyli schopni pokrýt. Vzadu dostáváme jednoduché branky a vepředu nám drhne kombinace. V útočném pásmu sice kombinujeme, ale honíme to po mantinelech, chybí tomu střelba, finální nahrávka nebo střela z první,“ řekl asistent brodského trenéra Jaroslav Benc.

Branky a nahrávky: 4. Kohout (Petržilka, Adam), 34. Tecl (Dvořák, Cachnín), 45. Pejchal (Krejčí, Kulhánek) – 1. Geidl (Matěj, Adámek), 28. Čmiel (Matěj, Geidl), 36. Čmiel (Geidl, Michálek), 47. Havránek (Indrst, Krč), 55. Havránek (Michálek, Indrst), 57. Čmiel (Geidl, Chovaniak). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Vladislav Bernard, Marcel Mikoviny. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Třetiny: 1:1, 1:2, 1:3. H. Brod: Rachůnek – Dudycha, Dvořák, Pejchal, Krejčí, Adam, Matula – Křehlík, Cachnín, Tecl – Petržilka, Kohout, Hromádka – Kulhánek, Vaňous, Dudek – Pokorný, Rybáček, Košťál.

Prezident Miloš Zeman.
Sympatie většiny voličů na Havlíčkobrodsku získal Miloš Zeman

WARRIOR BRNO – H. BROD 1:5
„Po třech nepovedených utkáních jsme se hodně zaměřili na obranu, protože nám to tam v poslední době skřípalo. Dobře jsme do utkání vstoupili a dali jsme dva rychlé góly. Ve druhé třetině sice domácí gólem v přesilovce snížili, ale ve třetí třetině jsme si dobrou hrou a dalšími třemi vstřelenými góly došli pro vítězství. Odvezli jsme si zasloužené tři body. Vítězství si ceníme, protože v Brně ztroskotaly týmy jako jsou Chomutov nebo Havířov. I když Warrior je zřejmě odsouzený k sestupu, tak bojoval a byl nepříjemným soupeřem. Kaňkou na povedeném zápasu je zranění kapitána Marka Tecla, ale věřím, že to bude v pořádku,“ ohodnotil duel kouč Brodu Richard Cachnín.

Branky a nahrávky: 32. Karpíšek (Hubáček) – 2. Pokorný (Dudek), 7. Dudycha (Pokorný), 43. Kulhánek (D. Vacík), 46. Pokorný (Dudek, Krejčí), 55. Pokorný (Kulhánek, Krejčí). Rozhodčí: Michal Dědek – Pavel Kříž, Josef Zapletal. Vyloučení: 4:4, navíc Daněk (WAR) 10 min. OT [NESP] a Klimeš (WAR) 5 + OK [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Třetiny: 0:2, 1:0, 0:3. H. Brod: Arbelovský – D. Vacík, Dvořák, Adam, Krejčí, Dudycha – Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Hromádka, Dudek, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín.

EXTRALIGA ML. DOROSTU
H. BROD – ŽĎÁR N. S. 1:3
„Takovýhle zápas se hodnotí těžko. Do sestavy jsme už zařadili několik mladých hráčů. Jak to bylo kvůli tomu rozházené, tak někteří hráči nebyli v takovém tempu, v jakém bych si představoval. Proto naše hra vypadala tak, jak vypadala. Musíme ale myslet i na další sezonu, aby se mladí hráči, kteří do této věkové kategorie přijdou, se alespoň trochu obehráli. Soupeře jsme v každé třetině přestříleli, ale podržel ho gólman. Měli jsme o dost víc střel na bránu, ale žďárský brankář chytal výborně. Soupeř měl několik střel a dostali jsme tři góly. Bohužel, nás gólman tolik nepodržel. Porážku tím ale rozhodně nechci svalovat na něj. My jsme měli čtyři jasné gólovky, ale neproměnili jsme je,“ popsal zápas domácí kouč Petr Beránek.

Branky a nahrávky: 20. P. Vacík (Kerber) – 3. Putz (Filip, Konečný), 30. Bačo, 44. Konečný (Malenovský, Macek). Rozhodčí: Luděk Vepřek – Vojtěch Czubaj, Marek Tichý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Třetiny: 1:1, 0:1, 0:1. H. Brod: Vácha – Endl, Zych, Řehout, D. Vacík, Matula, Kutlvašr, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Dáňa, Vyvial, Pártl.

H. BROD – PARDUBICE 1:3
„Dnešní zápas se nesl ve stejném duchu, jako čtvrteční utkání se Žďárem nad Sázavou. Na kluky padla deka, jelikož teď hrajeme v křeči. Vypracujeme si několik šancí, ale nejsme schopní je přetavit v góly. Z toho pramenily dvě porážky 1:3. Doufám, že se to teď zlepší, jelikož kluci po šňůře výher, prohráli dva zápasy. Hráči se z toho oklepají a začneme hrát náš hokej,“ řekl k utkání trenér domácího týmu Petr Beránek.

Branky a nahrávky: 33. Dymák (Dáňa, Kerber) – 13. Herčík (Lichtag), 35. Hrádek (Hledík), 44. Herčík (Kloz, Hebek). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Erik Berger, Marek Tichý. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1. H. Brod: Král – Endl, Zych, Řehout, D. Vacík, Matula, Kutlvašr, Trup, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl.

Ema Pátková, Kohoutov, 23. 1. 2018, 3 250 g
Podívejte se na další krásná miminka Havlíčkobrodska