O víkendu přijel do Kotliny čtvrtý oddíl tabulky z Kolína, s nímž v předchozích kolech doma i venku prohráli.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – KOLÍN 5:2
Domácí nechtěli nic nechat náhodě, vrhli se na soupeře jako dravé  šelmy a v úvodních dvou minutách si dokázali připravit hned tři gólové příležitosti, postupně Hynek, Zdražil a Brebera však vynikajícího kolínského gólmana Moravce v zakončení nepřelstili. Brodští  mladíci dobře bruslili, byli silnější na puku, zbytečně však faulovali, a tak v polovině třetiny museli ubránit dvě oslabení za sebou.Soupeře to nakoplo, v 15. minutě upláchl brodské obraně Kočí a strážce domácí svatyně Hlávka ukázal, co umí.

Na vedoucí gól Kočího 0:1 brzo odpověděl Zdražil na 1:1. V závěru třetiny však Kolín přidal na  rychlosti i důrazu a Fiala z kroku spálil megašanci.

Hned v úvodu prostřední části ujel po kiksu kolínské obrany Chlubna, střelecky však nezakončil, o chvíli později mohl přivést spoluhráče do vedení Zdražil, ale i on ztroskotal na kolínském brankáři.

To se již mladíci z Kotliny dostávali do tlaku, přehrávali soupeře především kombinačně, kamenem úrazu však bylo přesnější zakončení slibných příležitostí.

Až v polovině zápasu při vlastním oslabení vypíchli domácí kotouč ve středním pásmu a sólo Brebera tentokráte chladnokrevně proměnil 2:1.

Brodské hokejisty brzdila v náporu další zbytečná vyloučení, museli bránit dvakrát po sobě početní převaze Kolína. Ukázkovému ťukesu dvojice Hynek – Chlubna vystavil stop excelentním zásahem strážce kolínské svatyně, ostrá střela Jelínka na 3:1 již byla nechytatelná a klid spoluhráčům zajistil pár sekund před sirénou Kubát gólem na 4:1.Začátek poslední třetiny byl pro Rebely na infarkt. V průběhu pěti minut dvakrát, vždy v trvání  sedmdesáti  sekund ubránili přesilovku soupeře 5 na 3.

Domácí na chvilku trochu zpanikařili, v posledních deseti minutách se však již hrálo v režii Rebelů, poslední tečku za úspěšným střetnutím udělal obránce J. Doležal střelou  od modré 5:2. Brodští hokejisté tak předstihli svého soupeře a poskočili na čtvrté místo v tabulce.  „Opět jsme hráli jen na čtyři obránce  a se čtrnácti hráči v poli, chyběl i nemocný kapitán Szilva, V závěru zápasu se ještě zranili Kozlík a Jelínek.  Musíme vyzdvihnout výkon gólmana Hlávky a bojovnost všech kluků, která vedla ke konečnému úspěchu, jsme spokojeni," shodli se trenéři Václav Adam a Jaroslav Benc.

Branky: 8. Zdražil, 29. Brebera, 36. Jelínek, 40. Kubát, 60. J. Doležal – 5. Kočí, 52. Šifta. Rozhodčí: Paulík – Kotlík, Hejduk. Vyloučení: 8:6. Využítí: 2:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 35. Třetiny: 1:1, 3:0, 1:1. Havlíčkův Brod: Hlávka – Pecen, O.Doležal, Křesťan, J. Doležal – Chlubna, Zdražil, Kubát – Kozlík, Brebera, Žemlička -Hynek, Jelínek.

Alois Svoboda