Junioři v posledních dvou zápasech nastříleli čtrnáct branek, když porazili doma Strakonice a tři body si přivezli z Kolína. Jejich mladší kolegové okusili v nástavbové části první porážku, to v Kotlině nestačili na Přerov.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – STRAKONICE 9:1

„Dneska nám nastřílela góly výhradně druhá lajna. Potřebovali jsme naplnit roli favorita, což jsme splnili. Jenom mě mrzí, že jsme tak nedisciplinovaní a máme tolik trestů. Je to rozkouskované, rozbité a ta hra není plynulá. To mě velice štve, že se ti kluci nedokážou udržet a za každou cenu chtějí toho hráče odstavit místo toho, aby jej odbruslili, uvolnili se. Je to těžké, ale tři body jsou tři body. Výsledek je také dobrý. Nikdo nechtěl dát desátý gól. Nebo alespoň říkají, že chtějí, ale nechtěli asi platit do kasy. Gólmani byli dobří, a to je důležité," zhodnotil zápas brodský trenér Milan Chalupa.

Branky a nahrávky: 12. Chlubna (TS), 15. Pecen (Hynek, Hlídek), 20. Hynek (Jelínek, Pecen), 30. Ludvík (Hlídek, Brebera)), 30. Ludvík (Brebera), 40. Brebera (Ludvík), 48. Krajhanzl (Brebera), 49. Ludvík (Brebera, Krajhanzl), 52. Křesťan (Brebera) – 31. Vavřík (Bazgier, Fedor). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda. Vyloučení: 10:4, navíc Křesťan (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 32. Třetiny: 3:0, 3:1, 3:0. H. Brod: Novák – Křesťan, Gažák, Ludvík, Skotar, Pecen – Mozr, Hlídek, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek, Chlubna, Brebera.

KOLÍN – H. BROD 1:5

„Tým Kolína je kvalitní, uhrál v soutěži několik překvapivých výsledků, a hlavně byl bodově před námi. Chtěli jsme zde uspět a na Kolín se bodově dotáhnout. To, že jsme zde zvítězili, je zásluha celého týmu, který šel od začátku za výhrou. I když první třetina nebyla ideální, od druhé třetiny jsme byli lepší a zaslouženě bereme tři body. Opět nám chyběli dva hráči základní sestavy, ale kluci to odmakali a velice pomohli našemu mladému gólmanovi. Je to velký úspěch i proto, že někdy trénujeme i v osmi lidech. V některých klubech je to ale obdobné a my se s tím musíme vypořádat. Na druhou stranu mají hráči vysoký ice-time, vyhrávají a získávají potřebné sebevědomí, z kterého mohou do budoucna čerpat. Kluky to baví, mají z toho radost, a to je přece základ každé sportovní hry," řekl asistent trenéra Ladislav Fixa.

Branky a nahrávky: 6. Šafra (Chmelař) – 30. Hlídek (Brebera), 30. Jelínek (TS), 52. Pecen (Hynek), 53. Kittler (Krajhanzl, Brebera), 56. Hynek (Hlídek). Rozhodčí: Třasák – Zeman, Machač. Vyloučení: 3:8, navíc Jan Barták (KOL) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Třetiny: 1:0, 0:2, 0:3.  H. Brod: Adam  – Kříž, Motl, Pecen, Ludvík – Hlídek, Hynek, Jelínek, Brebera, Mozr, Krajhanzl, Kittler, Přibyl.

I. LIGA ST. DOROSTU

HODONÍN – H. BROD 1:4

„Do zápasu jsme šli s tím, že budeme znovu vycházet z dobré obrany, což i výsledkově odpovídá, dostali jsme jeden gól. V dnešním utkání jsme, dá se říci, proměnili všechny vyložené šance, které jsme měli. Tím pádem jsme i vyhráli, ale výsledek neodpovídá průběhu utkání. Zápas to byl kvalitní, akorát my jsme měli víc štěstí v koncovce, ale chválím celé mužstvo za perfektní obranu a za perfektně odvedenou práci. Takhle by se měly hrát venkovní zápasy," přeje si brodský kouč Václav Adam.

Branky a nahrávky: 36. Ling (Kauš) – 12. Kraučuk (Abbrent, Cejpek), 21. Abbrent (Kraučuk, Klofáč), 32. Kraučuk (Polák), 37. Klofáč. Rozhodčí: Klimecký – Valent. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Třetiny: 0:1, 1:3, 0:0. H. Brod: Nahodil (Kekula) – Suchý, Lacina, Bancíř, Krajcigr, Mendl, Klofáč, Bušek, Vacek – Jelínek, Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Cejpek, Polák, Semrád, Přibyl.

H. BROD – PŘEROV 3:6

Brodští hráči drželi s favoritem krok dvě třetiny, kdy drželi nerozhodný výsledek 3:3. V závěrečné třetině ovšem třikrát inkasovali a z výhry se radoval Přerov. Hosté byli především produktivní v přesilovkách, ve kterých byli čtyřikrát úspěšní ze sedmi pokusů.

„Zlomovým momentem v poslední části hry byl nájezd Kořenáře. Kdyby z něj padl gól, tak se to mohlo vyvíjet jinak, ale to už je o štěstí. Myslím si, že za svoji aktivitu si soupeř ty body zaslouží," měl jasno trenér Václav Adam.

Branky a nahrávky: 24. Krajcigr (Polák), 29. Bušek (Semrád, Bancíř), 40. Klofáč (Bušek) – 3. Tomaník (Svoboda, Novák), 10. Kubíček (Daniš), 33. Smolka (Müller), 46. Tomaník (Pecha), 52. Kubíček (Novák, Blahunek), 53. Müller (Tomaník). Rozhodčí: Kopeček – Jeletz, Šťastná. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Třetiny: 0:2, 3:1, 0:3. H. Brod: Nahodil  – Klofáč, Mendl, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Vacek, Lacina – Křížek, Semrád, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Bušek, Přibyl.