Jediný, kdo bodoval naplno, byli světelští Skláři. Ledeč těsně podlehla třetí Moravské Třebové a Havlíčkův Brod si odvezl porážku 6:3 z ledu lídra tabulky.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

LEDEČ N. S. – M. TŘEBOVÁ 3:4

Do začátku utkání hosté vstoupili s jasnou převahou, ale bez gólového efektu. Domácím se poté nepodařilo proměnit přesilovou hru pět na tři. Druhá třetina už byla na branky trochu zajímavější. Jako první vstřelil branku domácí Vít Křesťan, a to ve 26. minutě. 38. minuta přinesla hned dvě branky Slovanu. Prudkou střelou od modré si připsal bod Lukáš Kutmon a o 20 vteřin později poslal Slovan do vedení Martin Aulehla. Poslední třetina byla na branky vyrovnaná. Ovšem pro domácí nakonec výsledek nebyl příliš příznivý a prohráli nakonec těsně 3:4.

„Dnes jsme si to vítězství jasně zasloužili. Kluci hráli dobře. Shořeli jsme akorát na tom, že jsme nedávali šance. Měli jsme spoustu šancí, mohli jsme ten zápas úplně suverénně dohrát. Nakonec to bylo trochu drama, ale podařilo se. Musím kluky pochválit. Dávali si to, hráli dobře. Jen je škoda těch neproměněných šancí. Když z 50 střel na gólmana proměníme čtyři, tak to se pak těžko vyhrává. Soupeř měl také šance, o to to bylo těžší. Ale dnes určitě zasloužené vítězství," řekl po utkání hostující trenér Igor Čikl.
Branky a nahrávky: 27. Křesťan (Havel Marian), 43. Štěpán (Křesťan), 57. Svoboda – 38. Kutmon (Čikl, Hujsa), 38. Aulehla (Pokorný), 45. Kobza (Kutmon), 47. Aulehla (Faltus). Rozhodčí: Rulíček – Budinský, Veverka. Vyloučení: 8:5 plus OT (Havel) + TH Hrabaň. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváků: 110. Třetiny: 0:0, 1:2, 2:2. Ledeč n. S.: Vacek – Buchta, Vala, Hrabaň, Beneš, Zmrhal, Šimůnek, Štěpán, Havel Marian, Havel Marek, Křesťan, Bambula, Krajíček, Hubert, Svoboda, Zadražil, Štěrba.

HLINSKO – SVĚTLÁ N. S. 2:6

Od začátku se hrál vyrovnaný hokej ze strany na stranu. Domácí byli ve svých šancích mnohem nebezpečnější, ale jejich příležitosti se jim nedařilo proměňovat, tedy až do 13. minuty. To Jiří Dítě vystřelil od modré čáry, puk byl ovšem sražen množstvím hráčů před brankou na hůl Josefa Hrona, který nedal přesunujícímu se Zvolánkovi šanci. Na hostech byla vidět chuť vyrovnat, ale bohužel do konce třetiny nestihli vymyslet nic kloudného a do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu.

Hned z kraje prostřední části dostali Skláři možnost přesilové hry. Tu dokázal proměnit Josef Štros, rozhodčí branku nejdřív uznal, ale po domluvě s našeptávači z lajny a ze střídačky domácích branku odvolal z důvodu úmyslného kopnutí. Ve 31. minutě Kořínek nahazoval od modré čáry a Petr Včela jeho pokus nasměroval šikovnou tečí mezi betony domácího brankáře. Stav 1:1 platil i po hvizdu rozhodčích, oznamující konec třetiny.
V závěrečné třetině hned z prvního útoku dokázali Skláři převrátit vedení na svoji stranu a nakonec vyhráli 6:2. „Já budu hodnotit utkání, vyhráli jsme 6:2. Jako pěkný, dobrý taktický výkon jsme podali, ale bohužel máme dva kluky v nemocnici, pro které už podle mě sezóna skončila. Myslím, že to je na zamyšlení některých hráčů, jestli takovou soutěž mají vůbec hrát nebo ne," řekl trenér Jiří Přibyl.
Branky a nahrávky: 13. J. Hron (Dítě, Koželuh), 47. Dítě (J. Hron, Sobotka) – 31. P. Včela (Kořínek), 40. P. Včela (R. Křišťan, O. Včela), 46. Blažek (Dolinský, Šíma), 54. Kubát (Blažek, Dolinský), 56. Blažek (Svoboda), 58. Jaroslav Doležal (Svoboda) Vyloučení: 5:5, navíc Havel (HLI) 5 + TH Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Třetiny: 1:0, 0:1, 1:5. Světlá n. S.: Zvolánek (Koubský) – Svoboda, Venc, O. Včela, Šíma, Kořínek – R. Křišťan, Štros, P. Včela, Dolinský, Jaroslav Doležal, Kopecký, Špatenka, Kubát, Blažek.

Č. TŘEBOVÁ – H. BROD 6:3

Juniorka zajížděla na led favorizovaných Kohoutů. Ve městě, které proslulo svým železničním uzlem, chtěli navázat na těsné domácí vítězství. Bruslaři sice sehráli nadějně první třetinu, ve které dokonce nastřelili tyč, ale v prostředním dějství se ambiciózní Třebová rozstřílela a po pěti obdržených brankách došlo na střídání gólmanů. Místo Kekuly nastoupil na třetí periodu Adam. Havlíčkobrodští se pak chytili v předních liniích a zaznamenali tři góly. Jejich honbu za senzačním vyrovnáním uťal až zásah v posledních minutách, kterým si hostitelské družstvo definitivně zajistilo všechny body.
Branky a nahrávky: 10. Vlček (Zadina, Hemský), 30. Jindřich (Hemský, Vlček), 36. Vlček (Zítka, Škvor), 37. Hemský (Jindřich), 40. Hemský (Boruch, Jindřich), 59. Zítka (Jindřich) – 42. Vala (Jelínek, Nguyen), 49. Cejpek (Hynek), 51. Bancíř (Nguyen). Rozhodčí: Miroslav Sedlák – Tomáš Brokeš, Martin Kalus. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 469. Třetiny: 1:0, 4:0, 1:3. Havlíčkův Brod: Kekula (41. Adam) – Kříž, Pecen, Suchý, Mendl, Bancíř – Cejpek, Hynek, Szilva – Vala, Jelínek, Nguyen – Motl, Polák, Přibyl.