Další odveta je na programu ve čtvrtek na ledě Žihadel.

II. LIGA - SEMIFINÁLE PLAY-OFF

H. BROD - M. BUDĚJOVICE 8:2

Stav série: 2:1
První třetina se jistě líbila divákům, ale už ne tolik trenérům. Hrálo se nahoru dolů. Šance si vytvářely oba celky. Nejprve se dva na jednoho řítili Přidal s Chlubnou, ale neúspěšně. Následný brejk byl na straně druhé, kde si Lukáš Havel položil Nováka, ale toho na brankové čáře zastoupil Duben. První branky se diváci dočkali v 11. minutě, kdy našel přesnou přihrávkou Tomáš Semerád Michálka a ten mířil přesně nad lapačku budějovického brankáře. O minutu později mohlo být srovnáno, ale Novák vychytal Matějku. A tak trestali domácí. Přesilovku využil dělovkou od modré Lacina. Za další dvě minuty už to bylo 3:0. Endálova střela se odrazila na hokejku Michálka, a ten se ani na podruhé nemýlil.

Po návratu z kabin pokračovala hostům přesilovka čtyři na tři. A té dokázali využít. Už po 38 sekundách se k odraženému puku dostal Peroutka, a z levého kruhu propálil Nováka. Za čtyři minuty už si domácí brali oddechový čas, protože Žihadla se dostala na dostřel díky střele Nováčka. Druhá branka domácí znervóznila a koledovali si o vyrovnání. Dvakrát zahrozil Krutiš, ale ztroskotal na Novákovi. Ve 29. minutě se domácí přece jen oklepali a dvěma brankami v rozmezí 38 sekund se dostali opět do tříbrankového vedení. Nejprve Kozlík napálil puk do sítě a po něm Přidal nahazoval puk před bránu a Dudáček si ho nešťastně srazil do branky. A to byla pro hostujícího brankáře poslední kapka. Vystřídal ho Dusík. Ve 35. minutě dostali Bruslaři výhodu trestného střílení po faulu na Třetinu. Ten ho vyřešil bravurně a zvýšil na 6:2.

V 53. minutě využili domácí přesilovku. Třetina obkroužil branku a zasunul puk do branky. Na 8:2 zvýšili domácí v přesilovce 5 na 3. Závěr zápasu byl hodně vypjatý, hosté si nebrali servítky a rozhodčí tak byli v permanenci.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Po počátečních chybách i hluché pětiminutovce ve druhé třetině jsem rád, že se kluci zvedli a dovedli zápas do vítězného konce," zhodnotil zápas brodský kouč Roman Kaňkovský.

Branky a nahrávky: 11. Michálek (T. Semrád, Endál), 15. Lacina, 17. Micháek (Endál, T. Semrád), 29. Kozlík (Teplý), 30. Přidal, 35. Třetina (TS), 53. Třetina (Michálek), 57. Szilva (Vala) – 21. Peroutka (Rytnauer), 26. Nováček (Mejzlík, Kliment). Rozhodčí: Petr Přikryl, Adam Kika – Josef Novotný, Michal Axman. Diváci: 1419. Třetiny: 3:0, 3:2, 2:0. H. Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Kříž, Bušek – Přidal, Třetina, Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek. M. Budějovice: Dudáček (30. Dusík) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Polívka, Pelikán – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký, Mejzlík, Kabelka, Salát.