Na svém kontě mají čtyři vítězství ze čtyřech zápasů. A už v pátek je čeká další domácí bitva. Tentokrát se popasují s libereckými Tygry a v sobotu pojedou na návštěvu do Hradce Králové.

KOLÍN – H. BROD 2:5

Havlíčkův Brod nezačal vůbec dobře. Už na začátku 2. minuty byl vyloučen Cachnín a Kolín nabídnutou přesilovku rychle využil. Hosté se po obdržené brance probudili, jejich výkon šel nahoru a v 10. minutě se dočkali důležitého vyrovnání. Holenda přihrál před bránu Krejčímu a ten k překvapení všech skóroval. Bruslaři se dlouho střelecky trápili i v prostřední části, ale v půlce zápasu se konečně mohli radovat. Ve 30. minutě se k parádnímu sólu rozjel Křehlík, jenž přebruslil soupeřovy obránce, ustál evidentní faul, objel gólmana Březinu a zasunul kus černé gumy do prázdné brány. Radost havlíčkobrodských mladíků ještě nestihla ani utichnout a gólman Březina kapituloval znovu. Elitní útok ve složení Donda – Holenda – Teplý dokonale rozebral defenzivu Kozlů a posledně jmenovaný ranou zblízka poslal svůj tým do dvougólového trháku.

Parta z Kotliny po druhé přestávce trestuhodně polevila. Kolín vycítil šanci, bojoval ze všech sil a na konci 44. minuty snížil na nejtěsnější rozdíl. Žádné drama se ale nekonalo, protože vše vzal pevně do svých rukou havlíčkobrodský šikula Teplý. Nejdříve skóroval po ledě díky krásné narážečce s Dondou a na konečných 5:2 pro hosty upravil v 59. minutě při vlastním oslabení.
Branky a nahrávky: 3. Poul (Vasilev), 44. Vasilev (Poul, Dotter) – 10. Krejčí (Holenda, Teplý), 30. Křehlík (Tecl), 31. Teplý (Holenda, Donda), 46. Teplý (Donda), 59. Teplý. Rozhodčí: Barek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 86. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:2. H. Brod: Blažek (Folvarský) – Zvěřina, Polák, Pejchal, Adam, Lachman, Krejčí, Horák, Škareda – Piskač, Donda, Kohout, Tecl, Kyncl, Holenda, Křehlík, Pokorný, Cachnín, Teplý.

H. BROD – Č. BUDĚJOVICE 4:2

Od úvodního vhazování se hrál vyrovnaný a útočný hokej. Oba týmy nechtěly vyčkávat a od začátku se aktivně tlačily do koncovky. Trochu nebezpečnější byly přeci jen České Budějovice, které se na konci 13. minuty dočkaly odměny. Domácím se ještě do přestávky podařilo srovnat Teplým.

Havlíčkobrodští mladíci nenaskočili do prostřední části vůbec dobře, po dvou rychlých faulech hráli dlouhé oslabení 3 na 5, ale Jihočechy takřka vůbec k ničemu nepustili. Naopak Tecl měl výhodu trestného střílení, které proměnil. Další důležitý moment přišel na konci 31. minuty, kdy Kaisler během přesilové hry pěknou tečí usměrnil letící puk za Blažkova záda.

Mladí Broďáci byli trochu rozhození a vzápětí je mohla stihnout další rána, ale trestné střílení Blažek vychytal. Jak se později ukázalo, byl to jeden z klíčových momentů utkání. Ve 38. minutě objel Tomáš Křehlík bránu a nahrál před brankoviště Kohoutovi, který ranou z první propálil gólmana Svobodu. Další ránu soupeři zasadil Teplý.

Havlíčkův Brod šel do třetí periody s jasnou taktikou – držet svůj dvoubrankový náskok a využívat každé příležitosti k rychlému protiútoku. A to se jim podařilo.
Branky a nahrávky: 15. Teplý (Holenda, Pejchal), 24. Tecl (TS), 38. Kohout (Křehlík, Piskač), 38. Teplý (Holenda) – 13. Kaisler (Masopust, Krcho), 32. Kaisler (Mirochnikov, Kašper). Rozhodčí: Lhotský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Třetiny: 1:1, 3:1, 0:0. H. Brod: Blažek (Folvarský) – Krejčí, Pejchal, Lachman, Adam, Polák, Zvěřina, Škareda, Horák – Teplý, Holenda, Donda – Tecl, Křehlík, Cachnín – Kohout, Piskač, Pokorný – Kyncl.

Richard Wagner