H. BROD – NYMBURK 4:3 pp
Domácí sice měli lepší vstup do utkání, ale paradoxně v 6. minutě prohrávali. Nymburk využil signalizovanou výhodu. Když se netrefil Milfait, tak se naštěstí pro domácí trefil Kopic a bylo srovnáno.

Úvod druhého dějství patřil Brodu, ale nedokázal vyzrát na Kroftu. Hostům stačilo málo ke druhé brance. Jan Stehlík objel domácí svatyni až k okraji pravého kruhu, kde vystřelil z otočky. Hrací předmět skončil k radosti Nymburka za zády Nováka, který ho propustil mezi betony.

Bruslaři dobývali branku Krofty, který držel mužstvo nad vodou důležitými zákroky. Středočeši vytěžili z minima maximum, když šli do dvoubrankového vedení. Jan Smejkal našel mezi kruhy Jana Stehlíka, který dělovkou poslal touš k levé tyči.

Broďáci rychle zareagovali, když uspěli v početní výhodě. Luboš Voříšek nabil na modrou Davidu Valovi, který vypálil na Kroftu. Hostující gólman vyrazil puk před sebe a nejrychleji jej dorazil do sítě Jan Milfait.

Ve třetí třetině bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale branky nepadly. Hosté z Nymburka hráli početní výhodu, ale přes velký tlak nedokázali vsítit další gól. Stejnou příležitost měla domácí parta, ale ta ji nesehrála podle představ a skóre se neměnilo.

Výstava s názvem Vyhnaní. Uprchlíci 1914-1918 v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod potrvá do 15. dubna.
Výstava odhaluje málo známý příběh italských uprchlíků

Hra obou týmů byla vyrovnaná a střelci si vylámali zuby na brankářích, kteří hráli prim. Do konce zápasu zbývalo pět minut a Bruslaři dokázali vyrovnat, když využili přesilovku. Lukáš Endál z pravého kruhu nahodil touš před branku, kde byl ve správný čas Patrik Přidal. Domácí útočník se nejrychleji zorientoval a s přispěním paní Štěstěny překonal gólmana Kroftu, který si po úspěšném zákroku puk srazil sám do brány.

V dalším průběhu už branka nepadla a šlo se do prodloužení. V nastaveném čase rozhodl o bonusovém bodu navíc havlíčkobrodský šikula Luboš Voříšek, který se blýskl individuální akcí. Voříšek prošel přes trojici hráčů až ke Kroftovi, kterého prostřelil mezi betony.

„Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, brzy jsme prohrávali a i když jsme vyrovnali, soupeř nám odskočil na rozdíl dvou branek. Trápila nás nízká produktivita, ale cením si toho, že jsme vyrovnali a nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. Myslím si, že druhý bod jsme si za aktivitu a snahu zasloužili,“ zhodnotil utkání trenér Bruslařů Václav Adam.

Branky a nahrávky: 15. Kopic (Milfait, Voříšek), 32. Milfait (Vala, Voříšek), 55. Přidal (Endál), 62. Voříšek (T. Semrád) – 6. Kedršt (Loučka, Kolouch), 24. Stehlík, 31. Stehlík (Smejkal, Loučka). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Musil, Jan Kleprlík. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 633. Třetiny: 1:1, 1:2, 1:0 – 1:0. Havlíčkův Brod: Novák – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Přidal, Ludvík, Endál – Voříšek, Milfait, Michálek – Chlubna, Kuchta, Kozlík – Beneš, Šuhaj.

M. BUDĚJOVICE – KOLÍN 2:5
Přímý souboj o třetí místo začali lépe domácí. Zkraje využil přesilovku Krutiš, který nadvakrát překonal gólmana Sejpala. Odpověď Kolína na sebe nenechala dlouho čekat. Panna našel před odkrytou brankou Voženílka a bylo srovnáno.

„První třetinu jsme hráli dobře, byli lepší a moli dát góly, ale šance jsme nedali,“ komentuje trenér Moravských Budějovic Augustin Žák. Střelec vyrovnávací branky krátce po návratu z kabin úspěšně zakončil ukázkovou kombinaci s Březinou a Pýchou střelou od modré čáry při početní výhodě a Středočeši poprvé vedli.

Druhá třetina patřila Kozlům, kteří šli poté, co se zápas přehoupl do druhé poloviny, dvěma slepenými góly do trháku. Nejdříve usměrnil Pýchovu střelu od modré do sítě Kozák a poté zakončil brejk Němec, který si puk parádně vyměnil s Kyselou – 1:4.

„Ve druhé části jsme laxností a nedisciplinovanosti některých hráčů dostávali góly z dorážek,“ mrzelo kouče Žihadel.

Kolínští si v závěrečném dějství hlídali pohodlný náskok. Žihadla měla ke konci ještě jednu přesilovou hru, kterou sice zužitkoval Peroutka, ale jiskřičku naděje na vyrovnání zadusal gól do prázdné branky kapitána Malého.

Výroba zmrzliny poblíž Třebíče už běží naplno. Dominuje zájem o smetanové výrobky. Na snímku je výroba smetanového "nanukáče".
Padá sníh, přesto už výroba zmrzliny frčí naplno. Kraluje smetana

„Ve třetí třetině jsme neproměnili nějaké šance a tím přišli o naději na zvrat. Někteří mladí kluci hráli podle sebe a dělali hrozné chyby. Musí se dodržovat nějaký systém hry,“ uzavřel hodnocení Žák, kterého těšila přízeň fanoušků.

„Největší pochvalu si zaslouží naši diváci, kteří nás povzbuzují, i když prohráváme a nehrajeme dobře. Tak to bylo teď proti Nymburku i před tím ve Žďáru. Smekám před nimi,“ pochvaluje si Žák, který příznivce Žihadel označil za nejlepší.

Branky a nahrávky: 3. Krutiš (Rytnauer, Peroutka), 58. Peroutka (Krutiš, Rytnauer) – 9. Voženílek (Malý, Panna), 23. Voženílek (Březina, Pýcha), 32. Kozák (Pícha, Semirád), 35. Němec (Kysela), 60. Malý (Kozák). Rozhodčí: Volf – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:1. Diváci: 550. Třetiny: 1:1, 0:3, 1:1. Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Sobotka – Pucher, Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, Horký, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

TÁBOR – ŽĎÁR N. S. 4:3
Hokejisté Tábora vstoupili do utkání velice aktivně, na čemž se možná podepsalo i to, že z posledních čtyř utkání vyšli s porážkou. Po šesti minutách hry tak poslal kotouč za Slámova záda Blažek – 1:0. Plameny postupně vyrovnaly hru, ze druhé branky se však znovu radoval domácí celek. Patnáct vteřin před úvodní sirénou se prosadil Heřman a do kabin šli hráči Žďáru s dvoubrankovou ztrátou.

V úvodu prostřední části Plameny přitlačily na pilu, pomohla jim k tomu také výhoda přesilové hry. Pár vteřin před jejím vypršením našel Kunstmüller volného Štěpánka, který nekompromisně snížil na 2:1. Hosté pokračovali v tlaku, měli další dvě početní výhody, které ale nedokázali využít. Trest přišel ve 36. minutě, dvoubrankový náskok vrátil domácím Kohoutům Seidl – 3:1. Do závěrečné dvacetiminutovky tak Plameny opět nastupovaly s dvoubrankovou ztrátou.

Také začátek třetího dějství vyzněl pro hosty. Početní výhodu sice zužitkovat nedokázali, ale těsně po jejím uplynutí se dostal v nepřehledné situaci kotouč na hokejku obránce Peslara, který se nemýlil – 3:2. Jen o pár chvil později však putoval na trestnou lavici Štěpánek a domácí znovu trestali.

Na juniorskou obdobu klání Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije, přijely do Žďáru hasičské sbory z celého regionu. Své síly měřily děti na trati, kde jednotlivé úkoly simulovaly skutečný zásah.
VIDEO: Mladí hasiči měřili své síly, čekala je náročná trať

Po pěkné kombinaci překonal Slámu Kachyňa. Ani to Žďár nepoložilo a deset minut před koncem bylo lépe. Přes Plevu a Peslara doputoval puk ke Střechovi a ten do protipohybu gólmana Nováka vykřesal jiskřičku naděje – 4:3. V závěrečných minutách si Plameny vynutily tlak a v poslední minutě zkusily také hru bez brankáře, ale ke kýženému vyrovnání to nakonec nevedlo. Hokejisté domácího Tábora se tak po delší době dočkali tříbodového zisku. Žďárští hokejisté si na definitivu potvrzení druhého místa tabulky ještě musí chvíli počkat.

„Ačkoliv nikterak nechci snižovat výkon hráčů Tábora, my jsme dnes nebyli dostatečně důslední v útočné fázi. Možná to bylo způsobené i tím, že jsme museli přeskupit útočné formace. Nepodali jsme však takový výkon, jaký bych si představoval, věřím, že na to brzy zapomeneme a proti Klatovům už to bude jiné,“ hodnotil těsnou porážku trenér Plamenů Michal Konečný.

Branky a nahrávky: 6. Blažek (Šulek, Tesař), 20. Heřman (Březina), 36. Seidl, 47. Kachyňa (Havran, Doktor) – 25. Štěpánek (Kunstmüller, Krupka), 44. Peslar (Vašíček, Beneš), 50. Střecha (Pleva, Peslar). Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Šimánek. Vyloučení: 4:3, navíc Dvořák (Tábor) 5 minut + do konce utkání, Stehlík (Žďár n. S.) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 872. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:2. Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva, Černohorský, Lojek, Peslar, Kolda, Sedláček, Marek – Kovářů, Krupka, Střecha, Kuřítko, Beneš, Gregar, Kunstmüller, Štěpánek, Stehlík, Vašíček, Nagy, Marguš.

PÍSEK – PELHŘIMOV 7:5
Hosté na gól dlouho nečekali. Při první akci napřáhl Port a tvrdá střela skončila v síti. Pak se ale v rozmezí osmdesátiosmi vteřin třikrát prosadil Písek. Na 1:1 srovnal Turek, který nahodil na branku a puk prošel za záda Hlaváče. Další zásah přidal Volf, hned z další akce se radoval Rod. Po třech rychlých gólech zareagovala střídačka hostů výměnou brankářů. Ledovou plochu opustil Hlaváč a nahradil ho Urban. Ten se ještě pořádně v brance nezorientoval a už lovil puk ze sítě, po přihrávce Sudy ho překonal Volf. Domácí byli v těchto okamžicích o třídu lepším týmem a jejich pátý úspěch obstaral kapitán Parýzek.

Od druhé třetiny se začala hra Pelhřimova lepšit. Ve 35. minutě se povedlo hostům snížit. Vysloužil vybojoval kotouč, nahrál před branku dobře postavenému F. Kasalému, který vymetl pavučinku v pravém horním růžku Křížovy svatyně. Prakticky hned vzápětí ale zvýšil opět Hřebíček.

Ledním Medvědům se podařilo snížit dvěma rychlými góly ve 45. minutě. Nejprve se mohl radovat Martin Hadrava, kterému nahrál jeho bratr Marek. Z následující příležitosti se dostal k puku Kaminsky a i on mířil přesně. O dvě minuty později lovil kotouč ze své sítě znovu hostující gólman. Koupal adresoval přihrávku dobře najíždějícímu Urbancovi, který využil přesilovou hru. Poslední branka padla sedm minut před koncem třetí třetiny. Bratři Hadravové se znovu dostali k volnému puku a mezi střelce se zapsal tentokrát Marek.

Daniel Matějka stojí v čele sboru Českobratrské církve evangelické v Moravči od roku 2008.
Mám za to, že bychom o něco důležitého přišli, kdybychom půst chtěli přeskočit

„První třetina se nám vůbec nepovedla, přístup ke hře byl špatný a vedení Písku tomu odpovídalo. Pak jsme se zlepšili, ale domácí už si přes veškerou naší snahu dokázali výsledek pohlídat,“ hodnotil zápas trenér Pelhřimova Jan Dvořák.

Branky a nahrávky: 11. Turek (Strnad), 12. Volf (Ciboch, Bárta), 12. Rod (Duchoň), 13. Volf (Suda, Bárta), 20. Parýzek (Koupal, Vlk), 37. Hřebíček (Ciboch, Bárta), 46. Urbanec (Koupal, Parýzek) – 1. Port (Marek Hadrava, D.Kasalý), 35. F. Kasalý (Vysloužil), 45. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 45. Kaminsky (Vysloužil), 53. Marek Hadrava (Martin Hadrava). Rozhodčí: Micka – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 3:4. Třetiny: 5:1, 1:1, 1:2. Pelhřimov: Hlaváč (12. Urban) – Hráček, Port, D. Kasalý, Kalenda, Oščádal – F. Kasalý, Zadražil, Kaminsky, Vrátný, Siřiště, Martin Hadrava, Vysloužil, Marek Hadrava, Čermák.

Další výsledky 34. kola 2. ligy – skupiny Střed: David Servis České Budějovice – Klatovy 3:2 p.

 1. H. BROD 34 21 4 2 7 172:100 73
 2. ŽĎÁR N. S. 34 20 3 2 9 152:113 68
 3. Kolín 34 18 3 3 10 117:92 63
 4. M. BUDĚJ. 34 18 3 1 12 130:108 61
 5. Tábor 34 17 1 2 14 109:107 55
 6. Nymburk 34 12 2 6 14 115:114 46
 7. Klatovy 34 12 3 4 15 117:150 46
 8. DS Č. Buděj. 34 11 4 3 16 120:132 44
 9. PELHŘIMOV 34 10 1 1 22 117:160 33
10. Písek 34 6 1 1 26 81:154 21

Příští kolo (sobota 24. února): ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Klatovy, Nymburk – MORAVSKÉ BUDĚJOVICE, Písek – David Servis České Budějovice, PELHŘIMOV – HAVLÍČKŮV BROD, Kolín – Tábor (středa 21. února).

V Lukách nad Jihlavou strávilo nedělní odpoledne mnoho příznivců zimních sportů, často přijely na sjezdovku celé rodiny.
Víkend si lyžaři užili. I v Lukách nad Jihlavou