To, že každá série jednou musí skončit, se ve středu v Kotlině přesvědčil Šumperk.

Domácí na svého soupeře doslova vlétli jak sršni, v deváté minutě po trefách Kotašky a Kuchty vedli už 2:0. Premiérovou branku v brodském dresu si připsal obránce Ivo Kotaška.

„Trefa to byla relativně snadná. Od brankáře se puk odrazil přímo ke mně, hráči se snažili do střely ještě lehat a já se jen soustředil střílet nahoru," popsala úvodní branku zkušená posila defenzivních řad Havlíčkova Brodu Kotaška.

S tímto průběhem byl spokojený domácí trenér a sportovní manažer Miroslav Barus. „Nejdůležitější bylo, že jsme dali na začátku góly, to nás trošku uklidnilo. Ale za stavu 2:0 ukázal soupeř svoji sílu," řekl na úvod hodnocení utkání.

A měl pravdu. O dvě minuty později se podařilo snížit Novotnému z přesilové hry, když se nechal lacino vyloučit devatenáctiletý útočník Kopta.

Vyrovnat se však Drakům přes několik dobrých příležitostí nepodařilo. V půlce zápasu se o zvýšení na rozdíl dvou branek postaral Jakub Babka, a když Endál na začátku třetího dějství zvyšoval na 4:1, tak už nikdo nepochyboval o prvním prvoligovém vítězství havlíčkobrodských hokejistů v této sezoně.

Blýskání na lepší časy?

„Konečně to přišlo, už bylo na čase. Blízko k bodům jsme měli už v Chomutově, kde hra už vypadala tak, jak měla. Když jsem dal na 4:1, tak jsem věřil, že to dotáhneme. Radost jsem měl velkou, jsem Broďák, tak prožívám asi více než kluci, co jsou zde na hostování," řekl brodský útočník Lukáš Endál.

Šumperku se podařilo v předposlední minutě zdramatizovat utkání. Druhá branka Draky povzbudila a hosté se chtěli pokusit ještě o malý zázrak. Energii jim navíc dodal domácí Troliga, který se nechal čtyřicet pět vteřin před koncem vyloučit za hrubost. Ani hra v šesti Šumperku nepomohla ke vstřelení další branky, a tak mohli Rebelové začít oslavovat první vítězství v sezoně.

„My jsme šli do zápasu s tím, že už musíme vyhrát a je jedno, jakým to bude způsobem. Chtěli jsme hrát zodpovědně, což se nám podařilo. Dali jsme první góly, kluci se chytli a odehráli zápas velice dobře. Doufám, že je to odrazový můstek, že to mančaft nakoplo. Sami hráči cítí, že to funguje, byli spokojení po zápase," dodal šťatsný Barus, z něhož, stejně jako celého týmu, spadla po utkání velká deka.

I přes první vítězství zůstávají Rebelové dále na posledním místě se ztrátou čtyř bodů na prostějovské Jestřáby. Na Havlíčkův Brod však nyní čekají dva zápasy na domácím ledě, po nichž by v případě výher mohli opustit poslední místo.