Hokejisté Chotěboře dokázali překvapivě zvítězit v rozhodujícím pátém zápase semifinálové série Krajské hokejové ligy na ledě Moravské Třebové, a tak fanoušci hokeje se mohou těšit na okresní finálové derby Světlá – Chotěboř, které začne v neděli.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA:  SEMIFINÁLE PLAY-OFF 5. ZÁPAS

M. TŘEBOVÁ – CHOTĚBOŘ 1:2SN

Oba týmy věděly, o co hrají, takže průběh zápasu tomu také odpovídal. Hrál se opatrný hokej. První chybu udělali domácí, když obránci propadl puk mezi nohama a Pokorný beckhendovou kličkou otevřel skóre zápasu.

Následně se do tempa dostali domácí, ale ze svého tlaku nastřelili pouze dvakrát tyčku a skvělou formu potvrzoval gólman Pešek. Tu prokazoval zejména ve druhé třetině, kdy se Moravská Třebová hnala za vyrovnáním.

Toho se dočkali až ve 48. minutě a stav 1:1 vydržel až do samostatných nájezdů. V nich Pešek všechny tři pokusy domácích kryl, Dvořák se stal jediným úspěšným střelcem, a tak Chotěboř mohla začít slavit postup do finále.

„Věděli jsme, že se porážky v Moravské Třebové nemohou  opakovat do nekonečna. tento zápas nebyl o hráčských kvalitách, ale my jsme důležitý moment série zvládli lépe mentálně. Ukázali jsme morálku a srdíčko. Nejlepším naším hráčem byl gólman Pešek,  pro kterého je tato soutěž těsná. Na Světlou se těšíme, pro diváky bude mít derby náboj," zhodnotil duel chotěbořský trenér Martin Kubát.

Branky Chotěboře: Pokorný, nájezd Dvořák. Diváci: 700. Třetiny: 0:1, 0:0, 1:0. Chotěboř: Pešek – Fibikar, Vácha, Novotný, Krejčí, Kadlec, J. Ludvík – Žemlička, T. Ludvík, Kubát – Pokorný, Dvořák, Eis – Hospodka, Hajšman, Činčila – Turek.