Sága hokejového klubu z Chotěboře se táhne už od jeho prohrané baráže o udržení příslušnosti ve třetí nejvyšší soutěži z konce března. Od té doby Lvi řeší svoji budoucnost. Několikrát to vypadalo, že budou hrát krajský přebor, poté, co se však do druhé ligy nepřihlásil Písek, objevila se znovu možnost v soutěži setrvat.

Před jedenácti dny už vše vypadalo velice nadějně a svazový pracovník Vladimír Schiefner hlásil, že Lvi se znovu ve třetím patře tuzemského hokeje objeví. „Chotěboř podala přihlášku a v termínu zaplatila startovné, takže nic nebránilo tomu, aby byla do druhé ligy přijata," řekl tehdy webu hokej.cz.

Také samo vedení klubu z Vysočiny hlásilo plné přípravy na nadcházející sezonu s tím, že sehnalo nového partnera, který ho bude finančně podporovat. „Mám za sebou jednu firmu, která do toho chce jít se mnou," hlásil tehdy člen vedení Vladimír Halamka mladší, který měl velké plány. „V tuto chvíli začínáme tvořit úplně nový tým. Budeme předělávat stránky a chceme mít úplně nové dresy s netradičními barvami," dodával. Měnit se měl i název klubu.

Nesplnili podmínky

Jenže teď je vše jinak. Chotěboř ve druhé lize působit nebude. „Nesplnili vstupní podmínky, a proto do soutěže nebyli zařazeni," konstatoval včera Schiefner. Ten zároveň přiznal, že informace o zaplacení mu z klubu byly opravdu předány.

„Tohle mi řeklo vedení Chotěboře po telefonu. Druhý den se ale zjistilo, že mě uvedli v omyl," prohlásil.

To, že nebylo včas zaplaceno startovné, přiznal i prezident týmu z Vysočiny Luboš Adamec. „Bohužel opravdu nebylo odesláno. Byli jsme dohodnuti se sponzorem a dohoda zněla tak, že startovné zaplatí. Bohužel se tak nestalo. I já jsem byl v domnění, že je všechno hotové, a až potom mi pan Schiefner volal, že jim nic nepřišlo," popsal celou situaci.

Kvůli nesplnění slibu daným sponzorem tak nyní v Chotěboři vyhlíží pouze krajskou soutěž. „Jsme opravdu zklamaní. Vše bylo hodně blízko a kvůli takové hlouposti jsme o to nakonec přišli," smutnil Adamec.

Vrásky na čele zůstávají i vedení druhé ligy. Ta teď musí řešit, co s volným místem. „To je teď v rukách výkonného výboru. Je tam možnost, že když nebyly splněny body článku 212a a 212b, tak může nastoupit bod c. Díky němu může výbor přenechat licenci někomu jinému," přiblížil Schiefner.

Existuje ale také možnost, že se soutěž odehraje s pouhými sedmnácti členy. „I tohle může nastat. Teď o tom ale nechci spekulovat. Myslím si, že se to začne řešit až v srpnu," doplnil vedoucí pracovník druhé ligy.