Jenže Piráti zápas otočili a po výhře 5:3 mají v sérii dva mečboly. Vedou totiž 3:1 na zápasy.

Po páteční výhře (4:2) chtěli Rebelové sérii ještě více zdramatizovat a vyhrát i druhý domácí duel. Začátek utkání měli brodští hokejisté raketový. Ve čtvrté minutě při přesilové hře napřáhl od modré Protivný a jeho projektil se zastavil až v brance. O čtyři minuty později bylo v Kotlině ještě více veseleji. Rebelové hráli znovu přesilovku a znovu ji proměnili, Kostourek zvýšil na 2:0. Rebely to dostalo na koně.

Jenže. Dvě minuty před první pauzou Chomutovští snížili. Za chvíli bylo dokonce vyrovnáno, čtyřicet vteřin před koncem první části Hruška se štěstím vyrovnal na 2:2. „Škoda této třetiny, kdybychom udrželi vedení, tak jsme ten zápas vyhráli,“ měl jasno brodský útočník Jan Semorád.

Dvě branky v závěru prvního dějství Piráty nakoply a Suchan se měl v brodské brance co ohánět. Na vše ale nestačil. Grof z levého křídla otočil skóre ve prospěch hostů. Domácí byli jako opaření, do zakončení se dostávali jen sporadicky a následoval další trest, Gajovský zvýšil na 4:2 pro Severočechy.

Piráti převzali otěže zápasu. Domácí kouč Karel Dvořák na to ovšem reagoval. Sáhl k výměně brankářů, a tak druhou třetinu dochytal Opršal. Nečekaný tah se vyplatil. Meidl snížil na 3:4.
Do třetí třetiny se do branky znovu vrátil Suchan. „Viděl jsem na Jardovi, že si potřebuje odpočinout, a my jsme potřebovali ve druhé třetině něco změnit,“ prozradil po zápase domácí trenér.

Ve třetím dějství chtěli Rebelové minimálně vyrovnat. Doplatili však na špatnou disciplínu. Dostali devět dvouminutových trestů a tři vyšší tresty. Jednou se dokonce na trestné lavici tísnilo hned šest Rebelů. „Rozhodčí jsou, jaký jsou. Některé zákroky posuzují jinak, než by měli, nemají cit pro hru,“ jen krčil rameny po zápase Dvořák.

I přes častá vyloučení Rebelové nadále živili naději. Vše ale utnul v 51. minutě Hruška. „Jsem rád, že s Chomutovem hrajeme vyrovnaná utkání. Mužstvo musím pochválit za bojovnost a nasazení. Čeká nás další zápas a my do Chomutova pojedeme bojovat,“ uzavřel hodnocení sobotního zápasu brodský trenér.

3.zápas
H. BROD – CHOMUTOV 4:2
Branky a nahrávky: 4. Morava, 33. Rytnauer (Polodna), 36. Vondráček (Meidl, Semorád), 41. Wasserbauer (Polodna, Blažek) – 3. Jíra (Hromas), 42. Hromas (Sikora). Rozhodčí: Schmejkal, R. Svoboda – M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:4, navíc Půlpán 10 minut, Fiala (oba Chomutov) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1 648. Třetiny: 1:1, 2:0, 1:1. Havlíčkův Brod: Suchan – Knesl, Morava, Ostrčil, Blažek, Protivný, Koma, Zítka, Jelínek – Vondráček, Semorád , Meidl – Polodna, Wasserbauer, Rytnauer – Musil, Štěpánek, Stehlík – Švaňhal, Zábranský, Kostourek.

Zdroj: Youtube


4.zápas
H. BROD – CHOMUTOV 3:5
Stav série: 1:3
Branky a nahrávky: 4. Protivný (Polodna, Rytnauer), 8. Kostourek (Ostrčil, Polodna), 38. Meidl (Semorád) – 18. Pulpán (Sikora, Hromas), 20. Hruška (Palin, Hřebejk), 26. Grof (Jíra, Řehoř), 32. Gajovský (Ondřej), 51. Hruška (Pulpán). Rozhodčí: Dvořák, Zubzanda – Flegl, Zíka. Vyloučení: 15:7, navíc Švaňahal a Meidl 10 minut, Rytnauer (všichni H. Brod) 10 minut a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 1 936. Třetiny: 2:2, 1:2, 0:1.
Havlíčkův Brod: Suchan (33. – 40. Opršal) – Knesl, Morava, Ostrčil, Blažek, Protivný, Koma, Zítka, Jelínek – Vondráček, Semorád, Meidl – Polodna, Wasserbauer, Rytnauer – Musil, Štěpánek, Stehlík – Švaňhal, Zábranský, Kostourek.
Zdroj: Youtube

Dárek pro fanoušky Rebelů? Zájezd do Chomutova zdarma

Havlíčkův Brod – Zájezd do Chomutova zdarma. S tím se vytasili majitelé HC Rebel Havlíčkův Brod před zítřejším pátým zápase čtvrtfinálové série mezi chomutovskými Piráty a právě brodskými Rebely. „Vedení přišlo s tím, že vypraví tolik autobusů, kolik jich fanoušci brodských hokejistů dokáží naplnit,“ vysvětluje Josef Výborný, předseda fanclubu Rebel Hearts. „Náklady na cestu samozřejmě uhradí klub,“ dodává. Více informací k zájezdu naleznete na oficiálním webu klubu.