Po roční přestávce znovu obléknou brodský dres Lukáš Endál a Miroslav Třetina.

Endál přichází z Chomutova na přestup, Třetina je v Kotlině z Ústí nad Labem na hostování. „Ale máme ve smlouvě opci na předkupní právo," prozradil generální manažer HC Rebel Augustin Žák. Pro havlíčkobrodské hokejisty se jedná o třetí a čtvrtou posilu pro novou sezonu. Už dříve vedení Rebelů oznámilo příchod jiných bývalých hráčů – Martina Ondráčka a Jana Soldána.

Podle Žáka se tak projevuje dobrá práce klubu s odchovanci. Od příchodu nových majitelů je nyní v kádru sedmnáct kmenových hráčů a šest na pevné hostování.

Rebelové se budou v nadcházejícím ročníku snažit zapomenout na nevydařený uplynulý rok. „Loňská sezona dopadla, tak jak dopadla, a nemá cenu se k ní vracet," uvedl předseda dozorčí rady Petr Hubacz. „My si z té sezony můžeme vzít jenom ponaučení a vyvodit z ní závěry, které by nám pomohly do budoucna."

Podle Hubacze je co napravovat i směrem k fanouškovské obci. „Nejvíc mě mrzel právě vztah mezi příznivci a vedením klubu, který by měl mít nějakou úroveň," připustil. „Neděláme hokej jenom proto, že ho chceme dělat," vzkázal fanouškům předseda dozorčí rady.

Pokud se jedná o plány do budoucna, vedení klubu je opatrné. „Po zkušenostech nebudeme říkat, kolikátí skončíme. Rozhodně se chceme v klidu dostat do play off, to je náš cíl," komentoval cíle Hubacz. „Děláme pro to maximum a příchod Lukáše Nedála a Miroslava Třetiny to jen potvrzuje. Věřím, že sezona bude lepší než ta uplynulá."

Devadesátiletý spolupracovník Deníku, Alois Svoboda, dostal od Rebelů dres s číslem 90 a dort v podobě hokejového hřiště.Hráče tak čeká nejen náročný tréninkový proces, ale i společný program mimo samotnou sportovní přípravu,  například společné stravování. „Kvalitní jídlo je v dnešním sportu jednou ze základních věcí, a jsem rád, že se nám v této těžké době toto podařilo zrealizovat," prozradil plán na společné obědy a večeře Augustin Žák.

Na závěr tiskové konference vedení HC Rebel ocenilo dlouholetou činnost našeho redakčního kolegy, Aloise Svobody. U příležitosti jeho významného životního jubilea mu předalo brodský dres s číslem devadesát a dort v podobě ledové plochy s notýskem. (Foto vlevo: Libor Blažek)