To je rozhodnutí disciplinární komise Krajského svazu ledního hokeje Vysočina v kauze „Rebelové v Hlinsku".

Výrok krajské hokejové disciplinárky potvrdil šéftrenér havlíčkobrodské mládeže Petr Beránek. Při utkání malých hokejistů HC Rebel v Hlinsku došlo začátkem února k důkladné kontrole registračních průkazů. Při konfrontaci (jmenovité kontrole) malých hokejistů byly zjištěny neoprávněné starty dětí. „Podotýkám, že nešlo o nějaké černochy, ba naopak, kluci, kteří nastoupili, jsou ještě o rok mladší," řekl šéftrenér mládeže havlíčkobrodských Rebelů Petr Beránek.

Trojice mladých hokejistů den předtím startovala za Havlíčkův Brod v domácím utkání proti Olomouci.

Technická pravidla mládežnického hokeje ale vylučují možnost, aby během víkendu hrál malý hokejista ve dvou týmech.

„Rozhodnutí už má k dispozici sekretář krajského hokeje," uvedl šéf krajské disciplinárky Petr Štoček.

Trenér havlíčkobrodských hokejistů Petr Kerbr byl potrestán ročním zákazem činnosti za to, že porušení sportovně disciplinárních řádů ČSLH ze strany HC Rebel nezabránil.

„Vedoucí mužstva psal zápis dle starších pravidel (dělá vedoucího již spoustu let) a v dvoukole hraném v sobotu a neděli dříve mohli nastoupit různí hráči. Nyní je tomu tak, že nastoupit nemohou v jednom víkendu, ale paradox je, že spousty týmů si překládá zápas na všední den, a to již nastoupit mohou," uvedl šéftrenér havlíčkobrodské mládeže Petr Beránek.

Utkání HC Hlinsko – HC Rebel Havlíčkův Brod bylo kontumováno s výsledkem 5:0 pro domácí tým. Dvacetitisícová pokuta pro klub a roční trenérský distanc byl jediný možný trest podle disciplinárních řádů ČSLH. „Za toto pochybení takto vysoká pokuta je nesmysl. Ale holt řády jsou řády a ty hovoří jasně", dodal brodský šéftrenér mládeže Petr Beránek.

Vyjádření vedoucího týmu
Dne 8.2.2015 při zápase 5. tříd na ZS Hlinsko jsem napsal na soupisku pět hráčů David Krejčí, ročník 2004, Dominik Líska 2004, Zdeněk Fišer 2004, Filip Němec 2003 a Tadeáš Holenda 2003, kteří nastoupili v sobotu 7.2.2015 v zápase za 6. třídu na ZS Olomouc. Protože hrála 5. třída taktéž zápas v sobotu 7.2.2015 na ZS Polička, domníval jsem se, že zápas v Hlinsku je již další kolo a tito hráči mohou nastoupit. Navíc nám chybělo hodně hráčů z důvodu nemoci a probíhaly v našem okrese jarní prázdniny. Vedoucího dělám již deset let a dříve to bylo tak, že nesmí nastoupit v rámci jednoho kola a jelikož tento víkend bylo dvoukolo, tak jsem je do zápisu uvedl. Dnes mě bylo vysvětleno, že nesmí nastoupit v rámci jednoho víkendu, a proto to beru jako mou chybu a velice se za ni omlouvám.
Leoš Holenda, vedoucí 5. a 6. tříd

Miroslav Mareš