Ti sice na ledě krajského rivala dlouho prohrávali, ve třetí třetině však skóre otočili a nakonec si odvezli vítězství 2:1.

Horácká Slavia před duelem s Rebely prohrála doma poslední čtyři zápasy a do utkání vlétla s odhodláním tuto nepříznivou bilanci zlomit. Domácí se často dostávali do zakončení a jenom zásluhou pozorného Kacetla v brodské brance nešli do vedení.

Co se ale nepovedlo během první třetiny, povedlo se po devíti vteřinách té druhé. Čuřík se vytočil z rohu a bekhendovou střelou rozjásal publikum. Ani po úvodní brance třebíčská aktivita nepolevila, další góly ale nepadly.

„V prvních dvou třetinách jsme byli trpěliví. Domácí byli určitě aktivnější a lepší, čemuž nasvědčoval i počet střel, který byl markantně v jejich prospěch," uznal brodský asistent Richard Cachnín.

Jeho tým v závěrečném dějství zvýšil aktivitu a po zásluze potrestal střeleckou nemohoucnost domácích. Nejprve z brejku vyrovnal Berger a chvíli po něm poslal se štěstím Rebel do vedení Maliník.

„Dostali jsme gól na 1:1 a znervózněli jsme. Máme mladé obránce, udělali jsme dvě neskutečné chyby, okamžitě přišla křeč a byli jsme tam, kde jsme byli," zlobil se domácí kouč Kamil Pokorný.

Z dvojnásobného úderu už se Horácká Slavia nevzpamatovala. Sice si ještě vypracovala v závěru několik slibných možností, Kacetlova branka už ale zůstala zakleta. „Za stavu 2:1 se nám vrátil na hokejky klid, naopak domácí znervózněli, i když v závěru měli ohromný tlak. My jsme to ale ustáli, a proto si odvážíme tři body," pochvaloval si Cachnín.

Třebíč tak na domácím ledě prohrála i po páté. A stále výrazněji se na týmu projevuje mizerná střelecká produktivita. „Pokud nezačneme dávat branky, tak budeme mít problémy. Nemá cenu hodnotit nic jiného. My jsme měli dát branky, ale bohužel jsme je nedali. Možná se to někomu bude zdát málo, ale nemám k tomu víc co říct," prohlásil Pokorný.

Jeden z nejzkušenějších hráčů domácích, obránce Rostislav Malena, však dokázal na výkonu najít i pozitiva. „Zlepšila se naše celková hra. Celý zápas jsme hráli dobře, až na pětiminutový výpadek, ve kterém nás potrestali dvěma góly. Asi jsme si to ještě úplně nevyžrali. Udělali jsme dvě chyby a soupeř nás potrestal," řekl.

Šestatřicetiletý bek už podobnými nepříznivými sériemi během své kariéry prošel, a tak věří, že jeho tým i z této najde brzy cestu ven. „Když se dlouho nevyhrává, tak se musí poctivě makat a jedním zápasem to zlomit. Věřím tomu, že nám to tam začne padat a že se to otočí. Chtělo by to ale co nejdřív," uvedl.

První příležitost na reparát dostane Horácká Slavia už ve středu, kdy doma přivítá nováčka z Havířova.