Uhájili tak šestou příčku před dotírajícími Rebely, na které mají v tuto chvíli náskok tří bodů.

Domácí přitom zažili snový úvod. Dukla hned při prvním střídání hrála v šesti a byla za to potrestána dvěma minutami. Brodští hokejisté početní výhodou nepohrdli a po minutě a sedmnácti sekundách se mohli po Pavlíkově střele radovat.

„Začali jsme výborně. Potom jsme bohužel doplatili na naše oslabení a dostali jsme dva góly," komentoval úvod utkání šťastný střelec.
Jihlava se totiž po inkasované brance rychle oklepala a také ona využila přesilové hry. Nejprve se ve dvojnásobné přesilovce prosadil Velecký, toho při hře pět na čtyři o chvíli později napodobil Hodek. „Úvod byl poznamenaný brankou, kterou jsme dostali po našem špatném střídání. Ale další výkon během utkání byl z naší strany velice dobrý," chválil na pozápasové tiskové konferenci jihlavský trenér Petr Vlk. „Co se týče disciplíny, nasazení a agresivity, to všechno bylo v pořádku," dodal.

Po změně stran se dostali ke slovu nejprve hosté, kteří už zvedali ruce nad hlavu, když dotlačili puk za Dolejšova záda. Sudí ale branku pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznal. Poté ale zaúřadovala čtvrtá jihlavská formace a Vysloužil přece jenom navýšil vedení mužstva z krajského města.

Rebelové se ve zbytku třetiny vzchopili a převzali otěže utkání. Šance Havla, Vondráčka, Knotka, nebo Protivného, z nichž některé po gólu doslova volaly, však zůstaly nevyužity. „My se v poslední době na góly hrozně nadřeme. Šance jsme měli, bohužel jsme je neproměnili," smutnil domácí kouč Jiří Rech.

Ani ve třetí části se hokejisté Havlíčkova Brodu nevzdali bez boje a velkou příležitost měl po Havlově přihrávce Polodna, i on ale ztroskotal na výborně chytajícím Rittichovi. Střeleckou mizérii Rebelů tak na druhé straně potrestal Filip a stejný hráč o několik minut později zvýšil na 5:1.

Už tak vyhrocený zápas potom okořenilo několik potyček, z nichž nejvážnější byla ta, při které Malec zaútočil na Endála a po níž jihlavský útočník putoval pod sprchy. Hosté pak ještě Prokšovou zásluhou upravili na konečných 6:1. „Myslím si, že jsme nebyli horší než Jihlava, ale doplatili jsme na oslabení a naše chyby. A potom už se proti takovému mančaftu hraje těžko," konstatoval  Pavlík.

Emoce se poté z ledu přesunuly i na tiskovou konferenci. „Mě se to hodnotí dobře. Z mého pohledu soupeř doplatil na nedisciplinovanost a zákeřnosti, které tam byly. Kdyby pan rozhodčí pískal tak, jak měl, měli by ještě o polovinu faulů víc. Takhle jsem to viděl já," komentoval závěr zápasu hostující stratég Vlk. „Já jsem byl asi na jiném hokeji," oponoval mu vzápětí jeho brodský kolega. „Když našeho nejlepšího hráče začne někdo řezat, aby mu znemožnil hru, tak si myslím, že to není fér. Ale dál se k tomu radši nebudu vyjadřovat, ať si každý sáhne do svědomí," doplnil.

Poté se Rech vrátil k předvedené hře. „Na jeden gól těžko můžeme vyhrát, kor proti Jihlavě, která je dopředu silná a má tam výborné hráče," chválil soupeře. „My teď musíme zabrat a pokusit se ve středu získat něco v Třebíči," vyhlížel další derby.