Ve čtvrtfinálové sérii play-off tak vypukne pořádná regionální bitva. A oba kluby už se jejího sobotního začátku nemohou dočkat.

„Všichni hráči už se těší. Možná se to projevilo i v Mladé Boleslavi, kde nebyla v hlavách hráčů stoprocentní koncentrace. Dobře totiž věděli, že v sobotu začíná nová soutěž," prohlásil trenér Horácké Slavie Kamil Pokorný.

Podobně mluvil i kouč Rebelů Jiří Mička, přestože přiznal, že sám chtěl jít na jiného soupeře. „Já jsem si přál spíš Havířov, ale pro hokejovou veřejnost je tohle lepší. Budou chodit lidi, je to derby a bude to dobrý hokej," uvedl.

Generálky před vzájemným soubojem se však ani jednomu z klubů nevyvedly. Třebíč si mohla páté místo pojistit bodovým ziskem v Mladé Boleslavi, to však nevyšlo. Lídr tabulky totiž opět předvedl svoji kvalitu. „Začali jsme dobře a trpělivě jsme hráli, co jsme chtěli. Ve druhé třetině ale Boleslav využila přesilovku a nám se to trochu zbortilo," konstatoval Pokorný. „Za stavu 3:0 už se s tím v Boleslavi těžko něco dělá. Myslím si, že jsme tam nezanechali špatný dojem, ale výsledkově jsme to nezvládli," doplnil.

Jedním z mála pozitiv tak byl návrat Martina Faltera po zranění. Ten se mezi tři tyče postavil poprvé od zápasu s Ústeckými Lvy na začátku ledna. „Je to gólman, který nám tady pětatřicet kol výrazně pomohl, než se zranil. Je dobře, že je zpět," kvitoval šéf třebíčské střídačky.

Pomohl Motor

Největším plusem ale nakonec bylo udržení páté příčky, ke kterému výrazně přispěly České Budějovice, které vyhrály v Havířově. „S pátým místem jsme spokojení. Především jsme ale rádi, že jsme se dostali do play-off. Letos byla soutěž hrozně vyrovnaná a na některá kvalitní mužstva se ani nedostalo," pochvaloval si Pokorný.

Ještě daleko hůře než jejich čtvrtfinálový soupeř dopadli ve středu Rebelové. Ti totiž dostali v Olomouci jedenáct gólů a utrpěli tak nejhorší porážku v první lize. „Byl to zápas, který už nic neřešil. Prohráli jsme ho, ale je nám celkem jedno, jakým to bylo výsledkem," prohlásil lodivod mužstva z Kotliny.

Havlíčkův Brod nastoupil proti Kohoutům v hodně omlazené sestavě a na hře to bylo hodně znát. Pro její výběr měl ale Mička jasné opodstatnění.

„Takovýhle zápas, kde o nic nešlo, jsem před dvěma lety absolvoval s Hradcem Králové shodou okolností v Olomouci. Tenkrát jsme si odvezli dvě těžká zranění. Tím pádem jsme udělali všechno pro to, abychom pošetřili hráče, kteří by mohli v play-off rozhodovat," vysvětlil.

I přes vysokou porážku si tak mohl pochvalovat konečné umístění Rebelů. Ti totiž oproti všem předpokladům skončili na výborném čtvrtém místě. „Udělali jsme tady výsledek, kterému se ostatní trenéři ani nepřiblížili," usmíval se Mička. „Teď pro nás začíná vrchol sezony a my se chceme poprat o dobrý výsledek," uzavřel.