Hostující mužstvo se v první periodě dostalo do dvoubrankového náskoku, který ale nedokázalo v prostředním dějství udržet. Bruslaři zásluhou Jiřího Drobného a Michala Přibyla srovnali. Ve třetí třetině Bílé hvězdy si třikrát vydobyly dvojnásobný náskok, dvakrát ho Bruslaři stáhli, ale na sedmou trefu z 59. minuty už nedokázali zareagovat. Hosté tak potvrdili roli favorita a odvezli si z Kotliny plný počet bodů. Chuť si brodští junioři spravili v nedělním zápase proti Boskovicím, které porazili 8:2, a hned čtyřikrát se prosadil obránce Michal Semrád.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – TŘEBÍČ 5:7
Po úvodních šancích ze strany Horácké Slavie se hra vyrovnala. V sedmé minutě se do úniku od modré dostal Miroslav Bednář, který si s Adamem věděl rady. Pět minut po úvodní trefě se Bílé hvězdy radovaly podruhé. Znovu jim radost dopřál Miroslav Bednář, který ranou z mezikruží nedal Adamovi šanci. Jenže domácí měli nachystanou rychlou odpověď. Jan Jelínek vyškrábal kotouč a zblízka ho zametl za Svobodu. Třebíč ale do přestávky znovu vedla o dvě branky. Nejprve jí sebral branku pohotový Bušek, ale pár momentů nato dokonal hattrick Miroslav Bednář, který si sjel po pravé straně blíže k brance a procedil puk pod padajícím brankářem do sítě.

Ve druhé třetině si havlíčkobrodští hokejisté budovali tlak, který po necelých pěti minutách korunovali brankou. Buškovu dělovku od modré čáry vykopl Svoboda před sebe, kde se k dorážce dostal Jiří Drobný, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou klec. Domácí hokejisté měli najednou víc ze hry a neustále zásobili Svobodu prací. V polovině periody pak bylo srovnáno. Po pravém křídle se probil do útočné třetiny Polák, jenž naservíroval kotouč na brankoviště, kde jej za záda maskovaného muže Třebíče uklidil Michal Přibyl. Havlíčkův Brod pak přežil dlouhé oslabení tři proti pěti, ale krátce před sirénou, oznamující konec druhého dějství, mohlo opět prohrávat. Tůmu však „vyčapal"Adam.

Ze třetí části se stala regulérní přestřelka. I když to tak dlouho nevypadalo. Bílé hvězdy se začaly opět více drát do útoku, ale Adam držel svůj tým nad vodou. Ve 48. minutě se dostal v chumlu před kasou k dorážce Marek Tichý, který vrátil Třebíči náskok. Za necelých pět minut bylo hostující vedení znovu dvojnásobné. Wasserbauerova střela od modré byla tečovaná Ondřejem Urbanem a skončila za zády havlíčkobrodského gólmana. Záhy byli Bruslaři opět na dostřel, když se po levém křídle protáhl na levý kruh Jakub Lacina, jenž střelou na bližší tyč podstřelil Svobodu. Minutu po domácí radosti se Ondřej Urban rozhodl v pádu vystřelit, načež se puk se štěstím dostal za brankovou čáru. Havlíčkův Brod dokázal dvě a půl minuty před koncem po parádní kombinaci opět snížit, když Ondřej Hlídek z úhlu překvapil třebíčského gólmana. Jenže třicet vteřin po snížení se dostal do blízkosti Adamovy sítě Jiří Všetečka, jenž prostrčil puk mezi betony do klece. Bruslaři zkusili v závěru hru bez brankáře, ale bez úspěchu.

„My jsme do zápasu nevstoupili dobře. Prohrávali jsme 3:1. Důležité bylo, že jsme na začátku druhé třetiny přežili dvojnásobné oslabení, podařilo se nám vyrovnat a ve třetí třetině to byla branková divočina. Bohužel více branek padlo do naší sítě. Mrzí mě, že jsme opět nebyli kompletní, chyběl nám Kraučuk, Suchý a Křížek," smutnil po zápase brodský lodivod Aleš Kraučuk.

Branky a nahrávky: 13. Jelínek, 25. Drobný (Bušek, Jelínek), 30. M. Přibyl (Polák), 53. Lacina (Hubert), 58. Hlídek (Lobo, Jelínek) – 9. Bednář (Burian), 12. Bednář (Burian, Wasserbauer), 14. Bednář (Burian), 48. Tichý (Hort, Všetečka), 52. Urban (Wasserbauer, Bednář), 54. Urban, 59. Všetečka (Kajnar). Rozhodčí: Jan Slavík – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 11:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Třetiny: 1:3, 2:0, 2:4. H. Brod: Adam – Bušek, Lacina, Lobo, Bancíř, Mendl, Semrád – Cejpek, Drobný, Hlídek, Hubert, Jelínek, Abbrent, Polák, M. Přibyl, Kittler. Třebíč: Svoboda – Pokorný, Šimka, Wasserbauer, Hort, Kučera – Všetečka, Urban, Tichý, Jak. Tůma, Jirák, Burian, Matov, Kajnar, Jar. Tůma, Bednář.

H. BROD – BOSKOVICE 8:2
Junioři BK rozhodli o třech bodech už během úvodních dvou třetin, kdy vedli jednoznačně 7:0. Poslední dějství se dohrávalo z povinnosti. V něm nejdříve hosté dvěma brankami snížili, ale poslední slovo si vzal brodský Cejpek, který upravil na konečných 8:2. Při střelecké chuti byl obránce Michal Semrád, který boskovické brankáře Külzera s Nečasem překonal čtyřikrát. „První dvě třetině jsme kralovali, Boskovice se potom začaly prát, bojovat, my jsme se přizpůsobili jejich hře, takže už to nebylo ono. Ještě nás čekají čtyři zápasy, dva doma dva venku. Domácí zápasy chceme vyhrát, v Písku, který je první, to bude těžké, ale o čtvrté místo se chceme porvat v Táboře," řekl brodský trenér Aleš Kraučuk.

Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jelínek), 16. Abbrent (Lobo, Cejpek), 17. Semrád, 22. Abbrent (Hubert), 28. Semrád (Jelínek, Suchý), 34. Semrád (Jelínek), 36. Motl (Jelínek), 53. Cejpek (TS) – 44. Res (Karpíšek), 46. Karpíšek (Šmíd). Rozhodčí: Martin Homola – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 8:6, navíc Cejpek (HBR) OT 10 min. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Třetiny: 3:0, 4:0, 1:2. H. Brod: Folvarský – Bušek, Lobo, Bancíř, Mendl, Semrád, Suchý – Cejpek, Hubert, Jelínek, Motl, Abbrent, Polák, Přibyl, Kittler.

Richard Wágner