Třetí zápasy jsou na programu ve čtvrtek od 18.00, Havlíčkův Brod přivítá Žďár, Moravské Budějovice jedou do Klatov.

ŽĎÁR N. S. – H. BROD 8:3

Stav série: 1:1
Ve skvělé atmosféře měl hned v první minutě velkou šanci domácí Kaňka, ale nedal. Bruslaři přispěchali s odpovědí v 5. minutě. Nejprve se z mezikruží prosadil Tomáš Semrád, o půl minuty později zvýšil vedení hostů Michálek – 0:2. S Plameny to neotřáslo a o tři minuty později snížil v přesilové hře Krupka. Chvíli nato však dostal dvojitý trest Smejkal a Havlíčkův Brod získal možnost čtyřminutové přesilové hry. Domácí obrana se ale překonávala, navíc ji jistil tradičně spolehlivý gólman Řehoř. Po parádní střele Střechy z 16. minuty se pak šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Nerozhodný stav vydržel skoro do poloviny zápasu, kdy se od modré prosadil Pleva. Dvě minuty před druhou sirénou využily Plameny již čtvrtou přesilovou hru a Kunstmüller zařídil Žďáru dvougólové vedení. Hosté dopláceli na svoji nekázeň a v oslabení nebyli schopni zastavit rozjetou domácí mašinu.

Také úvod závěrečné dvacetiminutovky vyšel lépe Žďáru. Čtyři minuty po jejím začátku našel Bureš ideálně Střechu a žďárský střelec zvýšil na 5:2. Hned poté jej ale tvrdě atakoval hostující Třetina a pro střelce dvou gólů utkání předčasně skončilo. Neskončil však střelecký galakoncert Plamenů.

Na rozdíl čtyř branek zvýšil sám před Novákem Čech a vyhnal jej z klece. Ani Panec ovšem dlouho čisté konto neuhájil. V 50. minutě se střelou bez přípravy blýskl Kunstmüller a bylo už 7:2. Osmý gól, pátý v přesilové hře, pak pět minut před koncem zápasu připojil po kombinaci Kaňky s Plevou Gregar. Poslední slovo však měl hostující celek, tři vteřiny před závěrečnou sirénou se prosadil Kozlík a snížil na konečných 8:3 pro hokejisty Žďáru.

„Myslím si, že jsme dnes naším výkonem navázali na třetí třetinu v Brodě. Celkově jsme byli lepším týmem a od snižujícího gólu na 1:2 jsme jasně dominovali. Byť to asi k play-off patří, tak mě trochu mrzí, že se hosté uchýlili k takovým unfair zákrokům," přiznal kormidelník Žďáru Michal Konečný.
Branky a nahrávky: 8. Krupka (Kaňka, Beneš), 16. T. Střecha (Beneš, Pleva), 29. Pleva (Kaňka), 38. Kunstmüller (Staněk, Kolda), 44. T. Střecha (Bureš, Kuřítko), 46. Čech (Gregar), 50. Kunstmüller (Gregar, Juráň), 55. Gregar (Kaňka, Pleva) – 5. T. Semrád (Lacina, Endál), 5. Michálek (Kozlík, Lacina), 60. Kozlík (Beneš). Rozhodčí: Held, Pokorný – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 3:8. Využití: 5:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 1932. Třetiny: 2:2, 2:0, 4:1. Žďár n. S.: Řehoř – Pleva, Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda , Hort – Červenka, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, T. Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha. H. Brod: Novák (46. Panec) – T. Semrád, Vala, Kulhánek, Duben, Lacina, M. Semrád, Kříž, Přidal – Třetina, Endál, Chlubna, Kozlík, Michálek, Kuchta, Ludvík, Navrátil, Křížek, Beneš, Szilva, Cejpek.

M. BUDĚJOVICE – KLATOVY 8:1

Stav série: 1:1
Žihadla si šla za svým cílem od samotného začátku a už v osmé minutě využil přesilovku Krutiš. Zvýšit poté mohl Rytnauer, ale ve vyložené šanci brankáře Sochůrka nepřekonal. To domácí mrzet nemuselo, neboť vzápětí pojistil vedení z dorážky Lupač.

Tentýž hráč zkraje prostřední části využil šťastného odrazu od zadního mantinelu před poloodkrytou klec a tím další početní výhodu přetavil v branku. Teprve potom se ke slovu dostaly Klatovy, ale Slavíkova střela do šibenice byla jejich jediným úspěchem. Vzápětí totiž odpověděl budějovický Havel, který se do druhé sirény prosadil ještě jednou a po trefě Horkého šly Moravské Budějovice do kabin za stavu 6:1. Třetí třetinu se utkání spíš jen dohrávalo a hostitelé po gólech Polívky a Hačeckého konečné skóre upravili.

„Hráli jsme velmi dobře. Klatovy nás podle mě trošku podcenily, já jsem rád, že se spletly a ještě to s námi budou mít těžké. Ke konci se nás soupeř snažil zastrašit, začal víc faulovat, ale to nám nevadí. Raději jsem některé hráče stáhl ze hry. Teď zkusíme v Klatovech zabojovat a uvidíme, hrát můžeme s kýmkoliv," nechal se slyšet budějovický trenér Augustin Žák.
Branky a nahrávky: 8. Krutiš (Matějka, Rytnauer), 16. Lupač (Havel, Šťáva), 24. Lupač (Matějka, Peroutka), 27. Havel (Mikeš), 34. Havel (Lupač), 38. Horký (Nováček), 56. Polívka (Havel, Mikeš), 60. Hačecký (Kondratěv, Polívka) – 26. Slavík (Němec). Rozhodčí: Hodač, Battěk – Krátký, Šmika. Vyloučení: 11:13. Využití: 4:0. Diváci: 644. Třetiny: 2:0, 4:1, 2:0. M. Budějovice: Dusík – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Kondratěv.

Další výsledky: Jablonec – Tábor 5:2, stav série: 2:0, Vrchlabí – Kobra Praha 6:3, stav série: 2:0.