Dukla si znovu otevřela střelnici a proti Šumperku dodržela svoji osmibrankovou normu posledních dní. Třebíč nezaváhala v Benátkách nad Jizerou, kde dokonce ani neinkasovala. Prohrál tak jen Havlíčkův Brod, který přes statečný výkon nestačil na výrazně posílený Most.

JIHLAVA – ŠUMPERK 8:4

Dukla potvrdila svoji aktuálně výbornou střeleckou formu i v duelu se Šumperkem. Odpor Draků však lámala nadvakrát.

Jihlavští hokejisté se dostávali do vedení, jenže soupeř dokázal dvakrát skóre srovnat. Navíc hostující Staněk neproměnil ve 25. minutě trestné střílení.

Poprvé se zdálo, že je rozhodnuto v polovině zápasu, kdy dvojici zásahů Malce a Veleckého dělilo jen osmadvacet sekund a Jihlava získala dvoubrankové vedení. A do konce druhé části ho Dukla ještě navýšila.

Jenže v úvodu třetího dějství Šumperk dvakrát během minuty využil výhodu přesilové hry a náhle bylo znovu o co hrát – 5:4.

Dvojitá blesková odpověď Zemana ale nakonec přece jenom způsobila, že Dukla svého soupeře odrazila. Největší měrou se na tom podílel první útok Jihlavy: Prokš a Zeman zaznamenali hattrick, třemi přihrávkami je podpořil Čachotský.

Branky a nahrávky: 7. Prokš (Zeman, Dobrovolný), 19. Zeman (Prokš, Čachotský), 32. Malec (Dobrovolný), 32. Velecký (Hubáček, Mocek), 38. Prokš (Zeman), 45. Zeman (Čachotský, Prokš), 47. Zeman (Čachotský), 52. Prokš (Zeman) – 15. Plášek (Haas), 27. Kucsera (Hulva), 43. Holík (Haas), 44. Novotný (Moskal). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:3. Diváci: 1421. Třetiny: 2:1, 3:1, 3:2.

Jihlava: Rittich – Dobrovolný, Stebih, Mocek, Podlipnik, Kotvan, Zadražil, Kaláb – Čachotský, Zeman, Prokš – Velecký, Hubáček, Seman – Kuřítko, Kadlec, Malec – Kuřítko, Jaroš.

MOST – HAVL. BROD 4:3

Poslední Most se na duel s Rebely pečlivě připravil. Do utkání nasadil kompletní pětku z extraligového Litvínova a takto posílen odehrál své nejlepší letošní představení. Za výkonem domácích nezaostávali ani brodští hráči, a tak se na severu Čech nabízela zajímavá podívaná.

Jako první se střelecky prosadili domácí vteřinu před koncem úvodní části, když využili přesilovku pět na tři. V polovině zápasu to už s hosty nevypadalo dobře, to domácí borci vedli 3:0. Branku naděje vsítil do konce druhé části Nedál.

Poslední třetinu začali náporem domácí, paradoxně to však byl Havlíčkův Brod, který po chybách mosteckých hráčů dokázal vyrovnat!

Domácí se ale nepoložili a o pět minut později si vzali po dělovce Kafana vedení zpět. V nervózním závěru na tento úder Rebelové už odpověď nenašli.

Branky a nahrávky: 20. Rapáč (Pavelka), 27. Zavřel (Tauš), 31. Charousek (Slavíček), 52. Kafan (Zavřel) – 36. Endál (Semrád, Dvořáček), 43. Semorád (Berger), 47. Musil (Dvořáček, Polodna). Rozhodčí: Würtherle – Štětina, Štětina. Vyloučení: 9:7, navíc Tauš, Nedrda (oba Most) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 531. Třetiny: 1:0, 2:1, 1:2.

H. Brod: Kacetl – Zdráhal, Kolafa, Vágner, Jank, Korim, Semrád, Zítka – Musil, Polodna, Havel – Milfait, Stehlík, Chlubna – Maliník, Endál, Dvořáček – Berger, Semorád, Rytnauer.

BENÁTKY N. J. – TŘEBÍČ 0:3

Hlavním tématem utkání pro hostující Horáckou Slavii bylo, zda se dokáže povznést nad vysokou porážku v sobotním derby s Jihlavou. A třebíčští hokejisté to zvládli na výbornou.

Proti Benátkám, se kterými hrají tradičně vždy velmi vyrovnané zápasy, se dostali rychle do vedení, což určilo ráz střetnutí.

Slávisté se uklidnili a precizní obrannou hrou, které vévodil skvělý Falter, drželi soupeře na distanc.

Navíc Třebíč dokázala průběžně navyšovat své vedení, takže se její hráči vraceli domů se zaslouženým tříbodovým ziskem.

Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Laš), 33. Čuřík (Dolníček), 50. Wasserbauer (Dujsík, Nahodil). Rozhodčí: Petružálek – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 176. Třetiny: 0:1, 0:1, 0:1.

Třebíč: Falter – Rangl, Malena, Hruška, Dietz, Dlapa, Bilčík, Dujsík – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Kaut, Kadela, Křivohlávek – Přibyl, Sedláček, Fořt.