Čtvrtého listopadu loňského roku střídal na lavičce A-týmu HC Rebel Petra Nováka, rok nato lavičku opouští. „V hlavě mi to proběhlo, je to na můj svátek," řekl v klidu Karel Dvořák.

Ta série špatných výkonů byla už dlouhá, především doma se střelecky nedařilo. Čekal jste, že můžete být odvolán?
Trenér musí s takovou variantou počítat. My jsme měli dobrý začátek sezony, ale pak se to úplně otočilo. Předtím jsme osm zápasů vyhráli, a teď osm prohráli. Takže se udělala nějaká změna, a padlo to na mě.

Všiml jste si, že jste skončil přesně v ten den, kdy jste loni začal?
(smích) Přesně, a dokonce na můj svátek. Tak nějak mi to došlo. Je to shoda náhod. Takový je holt hokejový život.

Myslíte, že hlavní vinou posledních neúspěchů bylo zranění klíčových hráčů Kostourka, Třetiny a Vondráčka?
Já bych se na to nechtěl vymlouvat. S nimi nám to sice všechno šlo a od té doby, co se zranili, jsme přestali bodovat, ale nemůžeme to postavit jen na nich. My jsme prohráli pár smolných zápasů. Přestali jsme dávat branky a od toho se to odvíjelo. Ta psychika pak šla dolů. Třeba poslední zápas v Šumperku jsme začali dobře, ale pak soupeř vyrovnal a tým se zase sesypal.

Deset zápasů a z toho osm porážek je přece jen už hodně. A musí to být těžké i na psychiku trenéra. Co se vám tak honilo hlavou?
Já si myslím, že jsem s hráči měl dobré vztahy. Mně je líto spíš těch kluků, protože letos se mi nezdálo, že by nějaký zápas vyloženě odflinkli. Nasazení a bojovnost tam byly, ale potřebujete i štěstí. To jsme měli těch prvních x kol, ale pak nás opustilo. Já klukům přeji, aby jim tam spadly takové branky, jako dneska (proti Benátkám – pozn. autora) ta odražená druhá branka. Já si myslím, že je to jen o tom, aby se štěstěna překlonila na jejich stranu.

I po svém odvolání jste v pondělí přišel do Kotliny na hokej. Takže vztahy se tím nijak nenarušily?
Ne. Já nejsem typ, který by za sebou pálil mosty, ani to nechci svádět na nikoho jiného. Tohle je úděl každého trenéra.

Co teď plánujete? Nabízí se otázka, zda nevystřídate u dorostu Richarda Cachnína, který se posunul na vaše místo?
Já nevím. Uvidíme, jestli přijde nějaká nabídka k mládeži v Brodě. Ale rozhodně nechci nijak předbíhat. Je to na rozhodnutí majitelů a vedení. Takže uvidíme.

A jiná nabídka z dospělého hokeje nepřišla?
Zatím o ničem nevím.