Bruslaři zvládli semifinálovou sérii s Valašským Meziříčím ve čtyřech zápasech. Postup do finále vybojovali na ledě Bobrů, a tak cesta domů byla veselá. „Oslavovali jsme už cestou domů, a pak jsme ještě poseděli v Brodě. Kluci si to užili, a k hokeji to prostě patří,“ usmál se havlíčkobrodský trenér Richard Cachnín.

Od středy už se ale soustředili na finálový duel s krajským rivalem z Moravských Budějovic. Zápasy s Žihadly bývají vždy vypjaté. „Právě vypjaté zápasy, mají své kouzlo. Věřím, že se bude hrát hokej a že přijde i hodně fanoušků,“ přeje si Cachnín, který si také uvědomuje, že série nebude rozhodně jednoduchá.

„Porazili ambiciózní Hodonín a favorita celé soutěže, Šumperk. Gusta, tam udělal velký kus práce. Je to můj kamarád, moc jsme toho spolu v hokejovém životě prožili,“ uznal brodský kouč, který prozradil soupeřovy silné stránky.

Ilustrační foto
Jaro je jiná soutěž, ukázala Bystrc Ždírci

„Jsou dlouho pospolu, mají kvalitního gólmana. Je to nepříjemný soupeř,“ řekl.

Zápas ale podle něj začíná od stavu 0:0. „Budou rozhodovat brankáři a přesilovky, a kdo bude víc disciplinovaný. Ať je to, jak je to, statistika je sice nuda, jak se zpívá v jedné písničce, ale v hokeji nelže. V přesilových hrách padají rozhodující góly,“ upozornil Cachnín.

Bruslaři odstartují sérii na domácím ledě v Kotlině. „Určitá výhoda to je, ale někdy svazující. Domácí led má svoje výhody, když fanoušci přidají na hlasivkách, tak to povzbudí. Gólman je šestý hráč a fanoušek sedmý. A nerad bych se mýlil,“ smál se Cachnín, který by měl počítat s kompletním kádrem.

Zápas mezi HC Moravské Budějovice 2005 a BK Havlíčkův Brod.
Rytnauer se těší na návrat domů

„Nějaké šrámky jsou, ale určitě se dáme dokupy. Ta bolest jde už ve finále stranou a většinou se hraje přes ni. Přeci jen finále je finále,“ dodal.