Třebíč na domácím ledě přivítá Litoměřice, proti kterým se pokusí prodloužit sérii čtyř vyhraných zápasů v řadě. Na svém stadionu se představí i Jihlava, která by proti Šumperku ráda napravila sobotní zaváhání v Litoměřicích. Havlíčkův Brod zajíždí na led Olomouce.

Horácká Slavia prožívá dobré období. Poslední výhry ji katapultovaly na pátou příčku, kterou budou hájit i proti Litoměřicím. A po čtyřech výhrách čiší z třebíčského mužstva bojovná nálada.

„Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme zvítězit, a uděláme všechno pro to, abychom ten zápas zvládli," tvrdí trenér Kamil Pokorný. „Na druhou stranu proti nám stojí výborný soupeř a my musíme podat velice kvalitní výkon, abychom byli úspěšní," uvědomuje si.

Oba týmy se poprvé střetly v 11. kole, kdy na ledě Stadionu vyhrála Třebíč v prodloužení 4:3. Na tento zápas ale Pokorný příliš vzpomínat nechce. „Každý zápas je trochu jiný," připomíná lodivod Horácké Slavie. „Ale známe styl, kterým se soupeř prezentuje. Jsou to hráči, kteří výborně bruslí, jsou dostatečně agresivní, s čímž se musíme vyrovnat a přetlačit je. Samozřejmě rozhodují góly a já věřím, že jsme si nějaké ještě schovali. V Mostě jsme byli vysoce produktivní a já věřím, že kluci přenesou tu pohodu i do tohoto utkání," dodává.

Právě zlepšená produktivita stojí za momentálními výsledky třebíčských hokejistů. Po střelecké sterilitě jako by se najednou s brankami roztrhl pytel a ve čtyřech utkáních nastříleli Horáci hned devatenáct gólů. „Hráči se tolik netrápí, nepřemýšlí nad tím, proč to tam nepadá. A samozřejmě to je také o štěstí, to je bez debat. Ale tomu se musí jít naproti. Začali jsme se více tlačit do koncovky a funguje to," všímá si Pokorný.

Pohodu v kabině přesto pořád částečně narušuje marodka týmu. „Někteří hráči pořád zůstávají mimo hru. Je zraněný Káňa, k němu přibyl Křivohlávek, který má zdravotní potíže, a stále nebude k dispozici Martin Čech. Snad by měl po dlouhé době nastoupit Ostřížek," zakončuje pozitivně Pokorný.

Na svém ledě se představí také jihlavská Dukla. Ta by proti Šumperku ráda potvrdila dobré domácí výsledky z poslední doby, kdy na Horáckém zimním stadionu porazila Ústí nad Labem i Mladou Boleslav. Navíc už čtyři týmy odjížděly z Jihlavy se sedmigólovým přídělem, Medvědi z Berouna si jich dokonce odvezli osm. V sobotním duelu ovšem podlehla dnešnímu třebíčskému soupeři na jeho ledě 3:1. Napravit zaváhání se pokusí už dnes v 17.30.

Nejtěžší utkání čeká bezpochyby na družinu havlíčkobrodského trenéra Jiřího Recha. Ten se svými svěřenci zajíždí do Olomouce, odkud si zatím dokázala odvézt body pouze Mladá Boleslav. A to navíc až po prodloužení. Nový trenér by ale rád navázal na poslední domácí utkání, ve kterém Rebelové podali kvalitní výkon a Ústí podlehli až po samostatných nájezdech. Podaří se novému stratégovi vybojovat první vítězství na brodské střídačce?

Hokejové menu
I. liga, 24. kolo:
Středa od 17.30: TŘEBÍČ – Litoměřice, JIHLAVA – Šumperk, Mladá Boleslav – Beroun, Ústí nad Labem – Most. Od 18.00: Olomouc – HAVLÍČKŮV BROD, Kadaň – Benátky nad Jizerou, Hradec Králové – Písek.