Ve Středočeském kraji nepodali Rebelové dobrý výkon a odvezli si první porážku od liberecké farmy v této sezoně.

Tým z Kotliny si předsevzal napravit předchozí prohru z derby, to mu ale hrubě nevyšlo. Od úvodního buly totiž tahal za kratší konec a domácí šli brzy do vedení. I poté si udržovali soustavný tlak, další góly však přidali až v závěrečném dějství. Výsledkem 3:0 si nakonec zajistili postup do play-off. „Benátky jsou momentálně v obrovském laufu a vyhrály naprosto zaslouženě," složil soupeři poklonu brodský trenér Jiří Mička.

Benátkám se v poslední době opravdu daří. Vyhrály sedm zápasů v řadě a připsaly si skalpy tří z prvních čtyř týmů tabulky. „Uvidíme ale, jak dlouho jim to vydrží," zamyslel se Mička.

Rebelové v Benátkách rozhodně nenastoupili v nejsilnější sestavě, možná i proto nakonec utkání dopadlo tak, jak dopadlo. „Ono to vyplynulo i z toho, že máme hodně zraněných a marodů. Proto dostali příležitost hráči, kteří toho v sezoně moc neodehráli," konstatoval Mička.

Jeho svěřenci vystřelili během duelu dvaadvacetkrát na branku, opravdu vyloženou šanci si však nevypracovali ani jednu. „Byly tam pouze dva tři závary, jinak nic. Byli jsme hodně jaloví a podali jsme hodně špatný výkon. Teď to ale musíme hodit za hlavu," burcoval šéf brodské střídačky.