Český svaz ledního hokeje (ČSLH) udělil hokejovému klubu HC Rebel Havlíčkův Brod pokutu ve výši 100 000 Kč.

Zpočátku se příliš nevědělo, ale s přibývajícím časem vyšlo na světlo, že v zápise o utkání je podepsaný trenér Ladislav Kolda, který se však soutěžních zápasů Rebelů neúčastnil. Předseda představenstva HC Rebel od počátku avizoval, že si musí nejprve situaci nechat vysvětlit od sportovního manažera Miroslava Baruse a až poté zváží kroky, které budou následovat. „Nejprve musíme zjistit, kde vznikla chyba," stálo na začátku.

Pochybení Koldy

Vysvětlení bylo zcela jednoduché – Ladislav Kolda měl s Havlíčkovým Brodem platnou smlouvu a porušil ji (že Miroslav Barus a Richard Cachnín, kteří byli v daných utkáních označeni jako vedoucí týmu, se podepsali v zápise o utkání za trenéra Ladislava Koldu, je věc další. Oba také obdrželi od svazu pokutu ve výši několika tisíc korun, pozn. red.).

Stejné vysvětlení, které Vopelka slyšel od Baruse, předložilo vedení Rebelů disciplinární komisi ČSLH. „V zákonem stanovené lhůtě jsme se proti pokutě odvolali. K celému případu jsme podali různá vysvětlení. My jsme měli řádně uzavřenou a podepsanou smlouvu. To jsme také sdělili u odvolání a nyní si musíme počkat, jaké bude vyjádření komise. Uvidíme, jak to všechno dopadne," říká Vopelka.

Vopelka se zároveň podivuje nad vyjádřeními Ladislava Koldy. „Na jedné straně někdo podepíše smlouvu, a pak se vyjadřuje v naprostém opaku. To se mi zdá celkem zvláštní," kroutí hlavou.

Důležité tedy zůstává, že Havlíčkův Brod měl uzavřenou smlouvu s trenérem, jenž vlastní licenci A, která je potřebná pro trénování v I. lize. Trenér Kolda však neplnil podmínky smlouvy.

Lukáš Zelený