Vítězství si připsal i Havlíčkův Brod, jenž po samostatných nájezdech zdolal Benátky. To Třebíči se v Ústí vůbec nedařilo a odjíždí s prázdnou.

BENÁTKY N. J. – HAVL. BROD 1:2 sn
K dalšímu důležitému utkání se vydali hokejisté Havlíčkova Brodu a už dopředu jejich nový trenér Vladimír Jeřábek avizoval, že se musí soustředit především na defenzivu. A bylo tomu přesně tak, jak trenér řekl. Úvodní dvacetiminutovka nenabídla pohledný hokej. Oba týmy spíše vyčkávaly na chybu soupeře, ta však nepřišla. Do druhého dějství vstoupili domácí mnohem aktivněji a hned to bylo znát. Do větších příležitostí se však nedostávali, a tak Dlouhého nejvíce ohrozil Skořepa, jehož nájezd ze strany brodský brankář bez problémů zlikvidoval.

Poté o sobě dali vědět i hosté, ale stejně jako na druhé straně Dlouhý, tak i domácí Vaněček všechny pokusy polapil. Diváci se tak branek dočkali až v závěrečném dějství, kdy nejprve poslal domácí do vedení Jandejsek a o pět minut později vyrovnal střelou do odkryté Vaněčkovy branky Rousek. Rebelové byli v závěru aktivnější, ale branku se jim už vstřelit nepodařilo.

Utkání tak dospělo do prodloužení, v němž branka nepadla. O bodu navíc pro Havlíčkův Brod rozhodl při samostatných nájezdech Sedláček.
Branky a nahrávky: 44. Jandejsek (Jonák, Mikyska) – 49. Rousek (Kuchler, Semrád), rozh. náj. Sedláček. Rozhodčí: Škrobák – Guth, Ditrich. Vyloučení:6:7 Využití: 1:0. Diváci: 261 Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1 – 0:0. Havlíčkův Brod: Dlouhý – Janáček, Štindl, Boháč, Sklenička, Pavlíček, Kurka, Zítka, Semrád – Maliník, Kuchler, Rousek – Půlpán, Heřman, Boček – Kubalík, Sedláček, Babka – Chlubna, Milfait, Minárik.

ÚSTÍ N. L. – TŘEBÍČ 3:0
Jako první o sobě dali vědět domácí ústečtí Lvi, když se do šance dostal jejich nejlepší střelec Jaroslav Roubík, ale mladý Vejmelka si s jeho zakončením dokázal poradit. Bílé hvězdy se dlouho nemohly dostat do tempa a už vůbec ne do zakončení. K tomu se dostal až ve druhé třetině Holec, ale jeho samostatný únik Petrásek zlikvidoval.

Hned při dalším útoku potvrdili domácí staré pravidlo „nedáš – dostaneš". Na Budínského branku navázal v polovině utkání Gengel a Ústí vedlo o dvě branky. Třebíči se v ofenzivě vůbec nedařilo, a domácí tak neměli větší problémy s ubráněním několika málo útočných výpadů hostí. V samotném závěru ještě vítězství domácích pojistil střelou do prázdné branky Tůma.
Branky a nahrávky: 25. Budínský (Kloz, Merta), 30. Gengel (Vágner), 60. Tůma (Rod, Vágner). Rozhodčí: Smitka – Zídek, Kotlík. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0. Třebíč: Vejmelka – Malena, Zdráhal, Bilčík, Bartoň, Šaur, Přibyl, Juráň – Erat, Dolníček, Havel – Řípa, Holec, Pekr – Wasserbauer, Čuřík, Paták – Čech, Raška, Beneš.

HAVÍŘOV – JIHLAVA 2:4
Oba týmy začaly velmi opatrně, a tak diváci čekali na první větší příležitost až do 10. minuty, kdy Klimšovu střelu zlikvidoval pohotovým zákrokem Kacetl. Ten si pak na delší dobu mohl odpočinout, když se slova ujali hosté. Jejich tlak vyvrcholil ve 22. minutě, když se po přihrávce Melenovského prosadil Zeman.

Stejný hráč mohl okamžitě zvýšit vedení Jihlavy, ale ztroskotal na Danečkovi. Co se nepovedlo Zemanovi, povedlo se Prokšovi. Hostům se podařilo zásluhou Pechance snížit na rozdíl jedné branky, ten však vydržel pouhých třicet vteřin, když za Duklu prosadil Seman.
V úvodu třetí třetiny navýšil vedení Dukly Melenovský. Jihlava si poté především hlídala svůj náskok a dopředu se už moc netlačila. Přesto se Havířovu zásluhou Maruny podařilo snížit. To však bylo vše, co domácí v utkání zvládli.
Branky a nahrávky: 34. Pechanec (Sztefek), 52. Maruna (Jiránek) – 22. Zeman (Melenovský, Mocek), 25. Prokš (Seman, Semorád), 35. Prokš (Seman), 42. Melenovský (Vysloužil, Zeman). Rozhodčí: Přikryl – Lukš, Toman. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 2142. Třetiny: 0:0, 1:3, 1:1. Jihlava: Kacetl – Kaláb, Štebih, Mocek, Čáp, Dobrovolný, Schejbal, Šidlík – Důras, Čachotský, Diviš – Zeman, Melenovský, Vysloužil – Prokš, Semorád, Seman – Kuřítko, Mikeš, Anděl.

Lukáš Zelený