Dvaatřicetiletý Richard Diviš dosud odehrál v Třebíči tři zápasy. V prvních dvou si připsal vždy po jedné asistenci. Při premiéře na ledě Českých Budějovic jeho přesná přihrávka znamenala bod z půdy favorita.

Rovněž proti Prostějovu se asistencí podepsal pod jediný zásah svého nového týmu. V pondělí na stadionu Kadaně se poté dvakrát trefil sám. Jenže v těchto zápasech jeho záznam do individuálních statistik body klubu nepřivál. „Mám v Třebíči trochu jinou úlohu než v Jihlavě, mám se víc tlačit do útoku, což mi vyhovuje a jsou z toho i body. Ale víte jak to je. Nejdůležitější jsou výsledky týmu, a ty zatím nejsou nejlepší,“ popisuje své pocity Diviš.

Legiovlak na nádraží v Třebíči.
VIDEO: Na čtvrtou kolej v Třebíči přijel vlak ze Sibiře

Pikantní přesun na trase Dukla – Horácká Slavia zvládl útočník bez problémů. „V kabině jsou kluci v pohodě, ale jinak je patrné, že rivalita mezi kluby tam je,“ culí se zkušený forvard.

Spoléhat na produktivitu Diviše budou v Třebíči i ve středu, kdy se na jejich území představí Frýdek-Místek. Spolu s Karlovými Vary a Českými Budějovicemi dvaadvaceti bodový tým ze samého čela tabulky.

„Máme mladý tým, kluci jsou šikovní, dobře trénovaní, chybí jim ale logicky zkušenost. Viděl jsem zápas s Kladnem, a ten odehráli velmi dobře. Spoluhráči tvrdí, že proti silným týmům se jim hraje lépe, tak snad to potvrdíme. V pondělí v Kadani jsme měli neuvěřitelné množství šancí a nepadlo nám to tam, snad se střelecky probudíme,“ přeje si před utkáním Diviš.